Angela den Hartog

Makelaarsstafje voor makelaar Angela den Hartog

Afgelopen dinsdag vierde Angela den Hartog van Angela den Hartog Makelaardij haar 25-jarig jubileum als NVM-makelaar en taxateur. De Alphense makelaar heeft haar makelaarsstafje in ontvangst mogen nemen van Eric van de Heisteeg, bestuurslid van de De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).

Angela's loopbaan begon in 1987 in Alphen aan den Rijn, maar haar expertise in het makelaarsvak werd gevormd gedurende de periode van 1991 tot 2003 in Amsterdam. In 1998 werd Angela officieel beëdigd door de Rechtbank van Amsterdam. Vervolgens richtte zij in 2005 haar eigen makelaarskantoor op. De eerste jaren werkte Angela zelfstandig voor opdrachtgevers op locatie (projectontwikkelaars) in Wassenaar en Bloemendaal. Eind 2008 besloot zij om terug te gaan naar haar roots en vanuit Alphen aan den Rijn haar makelaarsactiviteiten voort te zetten.

Geschiedenis

De oorsprong van het makelaarsstafje gaat terug tot 1636. Alleen makelaars die lid waren van het makelaarsgilde mochten zo'n stafje dragen, waarmee ze de overeenkomsten 'bezegelden'. Bij elke (ver)kooptransactie was de makelaar verplicht een stokje te tonen waarop het wapen van hun stad was afgebeeld, om zich als erkend makelaar te identificeren. Het gebruik van het makelaarsstafje bleef tot ver in de 18e eeuw in stand als bewijs van de bevoegdheid van de makelaar.

Een eervolle erkenning

De NVM reikt het stafje uit aan beëdigde leden ter gelegenheid van hun zilveren jubileum. Sinds 2001 worden makelaars niet meer beëdigd via de rechtbank.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:42

Alphense zwembaden ontvangen Keurmerk Veilig & Schoon

Twee Alphense zwembaden van De Thermen2 ontvingen woensdag het Keurmerk Veilig & Schoon. Deze werd toegereikt door Wethouder Gert-Jan Schotanus aan directeur Remco Pielstroom. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad Aquarijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!