Josh Walet

Man verdacht van grafschennis stal ook vijftig kilo brons, politie zoekt eigenaar

Woensdag werd een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn opgepakt omdat hij een urn van een graf had weggenomen. Ook had hij een bronzen beeld in bezit. De politie vermoedt dat de man deze ook heeft gestolen uit een tuin of een begraafplaats.

De verdachte liep deze maand tegen de lamp toen hij de gestolen urn kwam inleveren bij een oud ijzerhandelaar in Alphen aan den Rijn. Bij de politie was eerder al een aangifte binnen gekomen van een gestolen urn van een begraafplaats. Daardoor kon al snel de conclusie worden getrokken dat het hier om dezelfde urn ging.

Bronzen beeld

Bij de aanhouding van de 49-jarige man bleek dat hij ook een bronzen beeld ingeleverd bij de oud ijzerhandelaar. De politie vermoedt dat de man deze ook heeft gestolen uit een tuin of een begraafplaats. Daarom is de politie nu op zoek naar de familie waar deze thuis hoort.

Het beeld heeft een hoogte van ongeveer 50 centimeter, is 45 centimeter breed en heeft een diepte van 30 centimeter. Het beeld weegt wel 50 kilo. “Mogelijk zijn er nog meer eigendommen gestolen. Wij onderzoeken nog of de verdachte naast de urn en mogelijk het bronzen beeld nog meer eigendommen heeft weggenomen van diverse begraafplaatsen”, vertelt de politie.

Ben je hier slachtoffer van geworden of heb je meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:49

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan en Julianabrug starten morgen

Morgen beginnen de werkzaamheden aan de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf 24 juni tot 23 augustus zal de kruising afgesloten zijn, vanwege de aanleg van een grote rioolbuis voor de afvoer van hemelwater. Hierdoor is de Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.