Josh Walet

Man verdacht van grafschennis stal ook vijftig kilo brons, politie zoekt eigenaar

Woensdag werd een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn opgepakt omdat hij een urn van een graf had weggenomen. Ook had hij een bronzen beeld in bezit. De politie vermoedt dat de man deze ook heeft gestolen uit een tuin of een begraafplaats.

De verdachte liep deze maand tegen de lamp toen hij de gestolen urn kwam inleveren bij een oud ijzerhandelaar in Alphen aan den Rijn. Bij de politie was eerder al een aangifte binnen gekomen van een gestolen urn van een begraafplaats. Daardoor kon al snel de conclusie worden getrokken dat het hier om dezelfde urn ging.

Bronzen beeld

Bij de aanhouding van de 49-jarige man bleek dat hij ook een bronzen beeld ingeleverd bij de oud ijzerhandelaar. De politie vermoedt dat de man deze ook heeft gestolen uit een tuin of een begraafplaats. Daarom is de politie nu op zoek naar de familie waar deze thuis hoort.

Het beeld heeft een hoogte van ongeveer 50 centimeter, is 45 centimeter breed en heeft een diepte van 30 centimeter. Het beeld weegt wel 50 kilo. “Mogelijk zijn er nog meer eigendommen gestolen. Wij onderzoeken nog of de verdachte naast de urn en mogelijk het bronzen beeld nog meer eigendommen heeft weggenomen van diverse begraafplaatsen”, vertelt de politie.

Ben je hier slachtoffer van geworden of heb je meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.