Advertorial Calamiteiten

Man zwaait met messen op schoolplein Scala College

Een man heeft op het schoolplein van het Scala College in Alphen aan den Rijn dinsdag met messen lopen zwaaien. Op internet is een video opgedoken van een man op het schoolplein van de locatie aan de Diamantstraat met twee grote wapens in zijn handen.

Op de video is te zien hoe de man stekende bewegingen maakt richting de scholieren van de middelbare school. Scholieren proberen de man van het schoolplein te verjagen, onder andere door met schooltassen te gooien. 

Het incident zorgde volgens getuigen voor veel paniek, maar de situatie op de school is nu weer rustig. De school zorgt voor opvang en nazorg van scholieren.

Aanhouding
De politie heeft de verdachte aangehouden. Het bleek een 44-jarige verwarde man te zijn, een bekende van de politie die al in een hulpverleningstraject zit. De politie heeft de twee messen in beslag genomen. De verdachte zit nog vast wegens bedreiging. Er wordt onderzocht of er andere zorgtrajecten mogelijk zijn. 


Meer nieuws

Politiek vandaag 08:59

Bewoners bieden petitie tegen gratis parkeren in centrum aan

Centrumbewoners zijn donderdag 30 maart massaal naar het Alphense gemeentehuis gekomen. Zij hebben een petitie ondertekend waarin zij bezwaar maken tegen het nieuwe parkeerbeleid. De petitie is namens de bewoners door Nel Schouten overhandigd en door wethouder Relus Breeuwsma namens college en raad in ontvangst genomen.

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.