Mannen betalen met valse biljetten op Koningsdag

De politie waarschuwt winkeliers en marktkooplieden voor valse biljetten van 50 euro. Maandagmiddag 27 april werden in het centrum van Alphen aan den Rijn bij marktkoopmannen met valse biljetten betaald. Ook in Gouda en Schoonhoven is met valse biljetten betaald.

Twee mannen hadden bij een marktkraam ansichtkaarten gekocht en betaald met 50 euro. Dit biljet bleek achteraf echter vals te zijn. Vermoedelijk dezelfde personen hadden bij een andere marktkoopman een plantje afgerekend met 50 euro. Eerder die middag betaalden ook twee mannen bij een kraampje van kinderen in het Burgemeester Visserspark met een vals biljet.  

De marktkoopman wist de mannen te achterhalen, sprak ze aan bij de McDonalds en vroeg zijn geld terug. Aan de hand van de signalementen werden later twee personen aangehouden. Zij bleken echter niet de gezochte personen te zijn.

De politie wijst erop dat het betalen met vals geld oplichting is en dus strafbaar.

Bron: Politie.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 11:45

Man die auto's bekogelde met takken aangehouden

Afgelopen vrijdag zagen handhavers van de gemeente tijdens hun surveillance dat een man takken gooiden naar het rijdende verkeer op de Eisenhowerlaan in Alphen. De man is aangehouden.

Overige vandaag 11:38

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn zoekt donateurs

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn maakt het mogelijk dat mensen die door omstandigheden niet meer zelfstandig kunnen fietsen, samen met een vrijwilliger fietstochten kunnen maken op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Nu hebben ze iets nieuws: je kunt ook donateur worden van de stichting.

Advertorial Voor Kinderen vandaag 10:46

Kindkracht 0/12: De kinderopvang voor kinderen, ouders en medewerkers

Kindkracht 0/12 is een kinderopvang met locaties in Roelofarendsveen, Oude Wetering en Rijpwetering. De hard groeiende organisatie verzorgt professionele babyopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang in een geborgen, sfeervolle omgeving.

Verkeer en vervoer vandaag 09:57

Lokale maatregelen voor verkeerssituatie rondom en door Hazerswoude-Dorp

De toename van verkeer rondom en door Hazerswoude-Dorp heeft al vele jaren de volle aandacht. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom nu de variant ‘Zuidwestelijke wijkontsluiting’ ontwikkeld, bestaande uit lokale maatregelen die op korte termijn uitvoerbaar zijn.