Marijke Licher nieuwe directeur Parkvilla

Per 1 mei 2019 is Marijke Licher (58) tot de nieuwe directeur van Parkvilla benoemd. Licher heeft jarenlange ervaring opgedaan in de kunst- en cultuursector waarvan de laatste 12,5 jaar als directeur van de Stichting Cultuurkust te Harderwijk. Zij zal met het team van medewerkers en vrijwilligers de nieuwe koers van Parkvilla gaan uitwerken.

Marijke Licher heeft haar sporen liggen in de cultuursector. Als het gaat om culturele vernieuwing heeft zij Harderwijk op de kaart gezet. Daarvoor heeft ze als adviseur cultuureducatie gewerkt voor cultuurinstellingen en scholen in de provincie Gelderland. Licher: ‘Ik werk graag samen met de (culturele) partners en wil een goede bijdrage gaan leveren aan de nieuwe cultuurvisie, die net gepresenteerd is door de wethouder in Alphen aan den Rijn. Ik ga uit van een constructieve samenwerking met het gemeentebestuur.’

Parkvilla is een belangrijke speler in Alphen aan den Rijn. De organisatie stimuleert talentontwikkeling en participatie in de stad, en brengt cultuureducatie op school. Ook met het filmhuis, parktheater en Parkkunst bereikt Parkvilla veel inwoners. Nu het nieuwe organisatiemodel bijna is afgerond wil Marijke Licher de mensen goed in hun kracht zetten, nieuwe kansen oppakken en bouwen aan een sterke organisatie die de toekomst aankan. Er is veel expertise in huis en dat zullen we nog beter voor het voetlicht gaan brengen. ‘Ik zie de essentiële meerwaarde van cultuur voor het individu en de maatschappij. Het kleurt ons leven en brengt ons dichter bij elkaar. Ik kijk ernaar uit om de collega’s, Alphen aan den Rijn, de stad, de regio en hun bewoners te leren kennen!’, aldus Licher.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Alphense Boksgala op 30 november

Op zaterdag 30 november vindt het Alphense Boksgala plaats in de Rijnstreekhal in Alphen. Er zullen 10 amateurpartijen en 3 profpartijen worden gebokst.

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.