Marijke Licher nieuwe directeur Parkvilla

Per 1 mei 2019 is Marijke Licher (58) tot de nieuwe directeur van Parkvilla benoemd. Licher heeft jarenlange ervaring opgedaan in de kunst- en cultuursector waarvan de laatste 12,5 jaar als directeur van de Stichting Cultuurkust te Harderwijk. Zij zal met het team van medewerkers en vrijwilligers de nieuwe koers van Parkvilla gaan uitwerken.

Marijke Licher heeft haar sporen liggen in de cultuursector. Als het gaat om culturele vernieuwing heeft zij Harderwijk op de kaart gezet. Daarvoor heeft ze als adviseur cultuureducatie gewerkt voor cultuurinstellingen en scholen in de provincie Gelderland. Licher: ‘Ik werk graag samen met de (culturele) partners en wil een goede bijdrage gaan leveren aan de nieuwe cultuurvisie, die net gepresenteerd is door de wethouder in Alphen aan den Rijn. Ik ga uit van een constructieve samenwerking met het gemeentebestuur.’

Parkvilla is een belangrijke speler in Alphen aan den Rijn. De organisatie stimuleert talentontwikkeling en participatie in de stad, en brengt cultuureducatie op school. Ook met het filmhuis, parktheater en Parkkunst bereikt Parkvilla veel inwoners. Nu het nieuwe organisatiemodel bijna is afgerond wil Marijke Licher de mensen goed in hun kracht zetten, nieuwe kansen oppakken en bouwen aan een sterke organisatie die de toekomst aankan. Er is veel expertise in huis en dat zullen we nog beter voor het voetlicht gaan brengen. ‘Ik zie de essentiële meerwaarde van cultuur voor het individu en de maatschappij. Het kleurt ons leven en brengt ons dichter bij elkaar. Ik kijk ernaar uit om de collega’s, Alphen aan den Rijn, de stad, de regio en hun bewoners te leren kennen!’, aldus Licher.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:35

Verder reizen voor coronatest vanwege bereiken maximale labcapaciteit

In Alphen aan den Rijn is Nieuwe Sloot ingericht als test- en vaccinatielocatie, maar lang niet alle Alphenaren krijgen dit als optie. Zij moeten naar een testlocatie in een andere plaats. Dit heeft te maken met het bereiken van de maximum labcapaciteit bij de GGD.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:47

Xtra Positive lanceert natuurlijke truffels

De Alphense ondernemers Frangken Tuhumena en zijn zoon Jason Tuhumena lanceren samen met businesspartner Roel Wolfert het nieuwe bedrijf XtraPositive.com. Xtra Positive lanceert organic truffles. De natuurlijke truffels van Xtra Positive verbeteren de stemming, energie en focus!

Politiek plein vandaag 16:01

Financiën Alphen op orde met CDA-wethouder aan de knoppen

De komende weken blikt het CDA met enkele bekende politici terug. Vandaag aan het woord: Kees van Velzen, wethouder namens het CDA, die terugkijkt op een mooie carrière en zijn inzet en betrokkenheid bij het openbaar bestuur.