Parkvilla

Marijke Licher vertrekt als directeur van Parkvilla

Marijke Licher, nu nog directeur van Cultuurcentrum Parkvilla in Alphen, vertrekt per 1 april. Zij wordt directeur-bestuurder bij Hart, een culturele instelling in Haarlem.

Als directeur was Licher verantwoordelijk voor het beleid en de dagelijkse bedrijfsvoering. “Marijke Licher heeft de afgelopen twee jaar met veel inzet en enthousiasme voor Parkvilla gewerkt. Het bestuur van Parkvilla is haar bijzonder erkentelijk voor wat ze daarmee voor de organisatie bereikt heeft”, aldus Parkvilla.

Wie de nieuwe directeur wordt van Parkvilla is nog niet bekend. Daarvoor wordt eerst een profielschets gemaakt door het bestuur. Door het veranderen van de organisatiestructuur zal de nieuwe directeur in ieder geval een meer overkoepelende functie krijgen. 

In normale tijden brengt Parkvilla jaarlijks minimaal 60.000 mensen uit de gemeente Alphen aan den Rijn in contact met Kunst & Cultuur door een actief en passief aanbod in Kunsteducatie, Filmhuis en Theater. Daarnaast is de culturele instelling aangesloten bij het samenwerkingsnetwerk BOOST.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas.