Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Marissa (31) zegt JA in de Horeca: "In de keuken kan ik mijn creativiteit kwijt"

Je kunt gerust stellen dat Marissa (31) een vaste kracht is bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Al tien volle jaren werkt ze met veel plezier in de keuken. "Of ik er nu 4 of 10 uur per dag sta, ik heb daar echt helemaal mijn plekje gevonden."

Echt lekker eten en drinken én ontzettend gastvrij ontvangen worden? Dan zit je goed bij Brasserie de Alphense Burgemeester. De Brasserie ligt midden in het centrum van Alphen aan den Rijn. Zeven dagen in de week kunnen gasten terecht in de sfeervol ingerichte brasserie of op het grote terras aan de Oude Rijn. Van een kop koffie, een lekkere lunch of een heerlijke high tea tot aan een borrel met bitterballen of een smakelijk diner. De Burgemeester heeft voor ieder wat wils!

Horecatopper

Om alle gasten in de watten te kunnen leggen, werkt Brasserie de Alphense Burgemeester met echte horecatoppers. Eén van deze toppers is Marissa. Net een maand na de opening van de Burgemeester voegde zij zich bij het team. Nu, tien jaar later, voelt ze zich nog steeds helemaal thuis bij de Brasserie. En dan vooral in de keuken. "Ik help wel eens in de bediening als dat nodig is, maar in de keuken ben ik echt helemaal op mijn plek", glundert Marissa.

De keuken is ook de plek waar ze haar creativiteit de vrije loop kan laten gaan. "Bij Brasserie de Alphense Burgemeester is in de keuken altijd ruimte om ideeën voor nieuwe gerechten te delen. Datzelfde geldt voor een nieuw plan van aanpak. Om de twee weken steken we de koppen bij elkaar om met elkaar te brainstormen. De keren dat ik in de bediening sta krijg ik vaak ook leuke ideeën. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe biertjes op de tap. Zulke dingen geven mij veel energie."

Passie voor het koks-vak

Als zelfstandig werkend kok bereidt Marissa gerechten, zorgt ze dat de voorbereiding tiptop in orde is en draagt ze verantwoordelijkheid voor een deel van de organisatie in de keuken. Dat vraagt om verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid. Maar bovenal: passie voor het koks-vak. "Het is belangrijk dat je echt een kookfanaat bent. Op lange dagen sta je soms wel 10 of 11 uur in de keuken. Dat houd je alleen maar vol als je het leuk vindt om te koken. En natuurlijk alles wat daarbij komt kijken. Het maakt mij in ieder geval erg gelukkig."

Gezellig team 

Wat daar ook enorm bij helpt is een gezellig team van collega's. "En dat hebben we zeker! De sfeer binnen ons team is super. We lachen elke dag met elkaar. En omdat we groot en deels met een vast team werken, kun je goed op elkaar bouwen." Laatst werd ook nog eens bewezen hoe fijn het team van Brasserie de Alphense Burgemeester is. "Ik was tien jaar in dienst. Dat was reden voor een feestje. Het hele team had een surprise party voor mij geregeld. Hoe leuk is dat?!"

Marissa vervolgt: "Als je het mij vraagt is de Burgemeester echt een top werkgever. Het is een leuk bedrijf waar uiteraard hard gewerkt wordt. We staan tenslotte voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs en zorgen dat onze gasten niks tekort komen. Maar wat het werken helemaal leuk maakt zijn de collega's, de sfeer en de goede werkomstandigheden. Je krijgt de mogelijkheid om mee te groeien met het bedrijf en alles wat ons nog te wachten staat. Voor mij in ieder geval reden genoeg om het uitstekend naar mijn zin te hebben!"

Marissa zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-marissa.png


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.