Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Marissa (31) zegt JA in de Horeca: "In de keuken kan ik mijn creativiteit kwijt"

Je kunt gerust stellen dat Marissa (31) een vaste kracht is bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Al tien volle jaren werkt ze met veel plezier in de keuken. "Of ik er nu 4 of 10 uur per dag sta, ik heb daar echt helemaal mijn plekje gevonden."

Echt lekker eten en drinken én ontzettend gastvrij ontvangen worden? Dan zit je goed bij Brasserie de Alphense Burgemeester. De Brasserie ligt midden in het centrum van Alphen aan den Rijn. Zeven dagen in de week kunnen gasten terecht in de sfeervol ingerichte brasserie of op het grote terras aan de Oude Rijn. Van een kop koffie, een lekkere lunch of een heerlijke high tea tot aan een borrel met bitterballen of een smakelijk diner. De Burgemeester heeft voor ieder wat wils!

Horecatopper

Om alle gasten in de watten te kunnen leggen, werkt Brasserie de Alphense Burgemeester met echte horecatoppers. Eén van deze toppers is Marissa. Net een maand na de opening van de Burgemeester voegde zij zich bij het team. Nu, tien jaar later, voelt ze zich nog steeds helemaal thuis bij de Brasserie. En dan vooral in de keuken. "Ik help wel eens in de bediening als dat nodig is, maar in de keuken ben ik echt helemaal op mijn plek", glundert Marissa.

De keuken is ook de plek waar ze haar creativiteit de vrije loop kan laten gaan. "Bij Brasserie de Alphense Burgemeester is in de keuken altijd ruimte om ideeën voor nieuwe gerechten te delen. Datzelfde geldt voor een nieuw plan van aanpak. Om de twee weken steken we de koppen bij elkaar om met elkaar te brainstormen. De keren dat ik in de bediening sta krijg ik vaak ook leuke ideeën. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe biertjes op de tap. Zulke dingen geven mij veel energie."

Passie voor het koks-vak

Als zelfstandig werkend kok bereidt Marissa gerechten, zorgt ze dat de voorbereiding tiptop in orde is en draagt ze verantwoordelijkheid voor een deel van de organisatie in de keuken. Dat vraagt om verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid. Maar bovenal: passie voor het koks-vak. "Het is belangrijk dat je echt een kookfanaat bent. Op lange dagen sta je soms wel 10 of 11 uur in de keuken. Dat houd je alleen maar vol als je het leuk vindt om te koken. En natuurlijk alles wat daarbij komt kijken. Het maakt mij in ieder geval erg gelukkig."

Gezellig team 

Wat daar ook enorm bij helpt is een gezellig team van collega's. "En dat hebben we zeker! De sfeer binnen ons team is super. We lachen elke dag met elkaar. En omdat we groot en deels met een vast team werken, kun je goed op elkaar bouwen." Laatst werd ook nog eens bewezen hoe fijn het team van Brasserie de Alphense Burgemeester is. "Ik was tien jaar in dienst. Dat was reden voor een feestje. Het hele team had een surprise party voor mij geregeld. Hoe leuk is dat?!"

Marissa vervolgt: "Als je het mij vraagt is de Burgemeester echt een top werkgever. Het is een leuk bedrijf waar uiteraard hard gewerkt wordt. We staan tenslotte voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs en zorgen dat onze gasten niks tekort komen. Maar wat het werken helemaal leuk maakt zijn de collega's, de sfeer en de goede werkomstandigheden. Je krijgt de mogelijkheid om mee te groeien met het bedrijf en alles wat ons nog te wachten staat. Voor mij in ieder geval reden genoeg om het uitstekend naar mijn zin te hebben!"

Marissa zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-marissa.png


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.