Algemeen

Marktfalen

In het kader van het neo-liberalisme moeten gemeenten een marktconforme huur voor de accommodaties in rekening brengen aan o.a. sportverenigingen. Directeur van de landelijke Vereniging Sport en Gemeenten André de Jeuk neemt het (Binnenlands Bestuur) op v

Het aardige is dat in Alphen aan den Rijn een golfbaan van de gemeente in bezit genomen is door een commerciële golfvereniging die met de gemeentebaan als onderpand een eigen golfbaan heeft aangelegd. Lezers van Alphens.nl weten dat er minimaal een miljoen gemeenschapsgeld door de golfclub is achtergehouden. Of het college ooit zo dapper is die som op te eisen is nog de vraag. Maar dat de gemeente er niet onderuit kan de golfclub een marktconforme huur in rekening te brengen voor de gemeentelijke golfbaan lijkt me evident. Overigens is er al eerder een huurbod op de baan gedaan door potentieel burgemeester Machiel van der Schoot.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.