Masterplan Onderwijs aangepast in uitvoering

Het masterplan voor het voortgezet onderwijs wordt aangepast. Sinds de vaststelling in 2017 is gebleken dat er aanzienlijk hogere bouwkosten zijn en dat er tegelijkertijd aanzienlijk minder leerlingen zijn. Zowel de financiën als de geplande gebouwen worden hierop aangepast.

"Er is niet meer geld beschikbaar. Sinds het budget in 2017 is vastgesteld, hebben we als gemeente Alphen aan den Rijn herhaaldelijk bijgepast. Dat kan niet meer, daarom zijn nu de plannen aangepast", meldt wethouder Han de Jager. "We willen desondanks samen met de schoolbesturen scholen bouwen met meerwaarde."
De belangrijkste maatregelen om toch binnen het budget te blijven, zijn: geen nieuwbouw in De Bijlen voor het Ashram College en verhuizing van het Scala College van de Sacharovlaan naar de Henri Dunantstraat. De afdeling Sachorovlaan komt dan bij de andere scholen van het Scala aan de Henri Dunantstraat.
Voor de andere drie schoolgebouwen, allemaal van de Scope-groep, zijn er geen gevolgen. Een is inmiddels opgeleverd en aan twee andere wordt gebouwd.
In totaal wordt circa 3000 vierkante minder gebouwd dan in het oorspronkelijke Masterplan Onderwijs staat.

Samenwerking 
De Alphense schoolbesturen werken nauw samen om het Masterplan Onderwijs in goede banen te leiden, ook nu het een en ander tegenvalt. "Wij zijn tevreden over de gang van zaken bij de nieuwbouw van het Leerpark", meldt Piet Jansen van de Scope-groep. "Daarom zien wij ook geen problemen voor het bouwen van een  nieuw Ashram College terwijl in het huidige wordt les gegeven."
Als alle Scope-scholen klaar zijn, verhuist het Scala College van de Diamantstraat naar de Henri Dunantweg. Daar komt dan waarschijnlijk de locatie Sacharovlaan bij. "Deze school is bij de ontwikkeling van het masterplan twaalf jaar geleden niet meegenomen", aldus Frank de Wit van de Scala-groep.
De locaties worden na elkaar ontwikkeld, omdat er telkens een dienst doet als wissellocatie voor de leerlingen van de verschillende scholen.

Verkeersmaatregelen vervallen
Door het vervallen van de nieuwbouw in De Bijlen aan de Olympiaweg vervallen ook de geplande verkeersmaatregelen. De fietspaden en -oversteekplaatsen Kennedylaan en Oranje Nassausingel hoeven niet te worden aangepast. Dit is ook een aanzienlijke kostenbesparing.

Op de foto v.l.n.r. Frank de Wit (Scala), wethouder Han de Jager en Piet Jansen (Scope).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?