Josh Walet
Blog Sport

Matig spelend ARC wint toch vrij simpel

Ook na het bezoek aan ARC is Rijsoord nog zonder punten. De ploeg uit Ridderkerk verloor tot zaterdag alle acht wedstrijden en daar werd op sportpark Zegersloot nummer negen aan toegevoegd.

Gezien het grote aantal goals (27) dat Rijsoord tegen had gekregen, kon wel eens sprake zijn van een doelpunten regen, zo was de verwachting van de Racing-aanhang. Die regen kwam er inderdaad, maar dan wel uit de lucht. De tribune werd node gemist. Wat doelpunten betreft echter niet, het zou uiteindelijk ‘slechts’ 3-1 worden.

ARC was zoals werd aangenomen vanaf aanvang de betere ploeg. Het overwicht leidde tot een drietal levensgrote scoringskansen, maar één daarvan werd benut. De goal kwam er na een halfuur toch, maar totaal verrassend aan de andere kant. Na slordig balverlies in de defensie kon Gazar Dermendjan de bal langs Aäron Balk schuiven: 0-1 dus. Dat zou ook de ruststand blijven en dat viel stevig tegen.

Natuurlijk deed de thuisploeg er alles aan om de zaak om te keren. Dat zou moeten kunnen lukken, temeer daar de gasten het met zijn tienen moesten zien te rooien. Verdediger Maily Lopez was namelijk in de slotfase van de eerste helft na een overtreding op Lilinho Martins met rood weg gestuurd. De bezoekers kwamen nu helemaal niet meer aan voetballen toe en de 1-1 van Huib Oversloot na tien minuten was dan ook niet onlogisch.

De ene na de andere aanval rolde op het doel van de visite af en een grote score leek alsnog mogelijk. Alleen invaller Yassin Kaabouni en Thijs Hoogenboom wisten nog te scoren. Het bleef daarom bij 3-1. Een zakelijke en eigenlijk toch wel een vrij simpele overwinning, maar tegen een wel heel zwakke tegenstander was het allemaal beslist niet overtuigend. Neal Arnoldus en Derek Prins mochten na blessures als invallers weer minuten maken.    


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.