Alphens

Matrixborden in Alphen waarschuwen inwoners voor inbrekers

De afgelopen weken vinden er regelmatig inbraken plaats in Alphen, zowel in woningen als in auto’s. Vooral in Kerk en Zanen is het vaak raak. Om hier aandacht voor te vragen, heeft de politie op diverse plekken in de wijk matrixborden neergezet.

Inbraken in woningen, de tuinhuisjes bij het Rietveldsepad en inbraken in auto’s waar airbags en navigatiesystemen worden gestolen. Het was de afgelopen weken regelmatig raak in Kerk en Zanen. Reden voor de politie om actie te ondernemen. Dit doen ze in de vorm van het plaatsen van matrixborden langs de weg. “Het is een methode die we veel gebruiken bij de politie”, weet politiechef John Nieumeijer te vertellen. “Het is een handige manier om meer inwoners alert te maken, vooral diegenen die het nieuws minder of niet volgen.”

In Nederland worden matrixborden in diverse vormen gebruikt. “Vaak om te waarschuwen, zoals ook in dit geval.” Ruim een week geleden werd het eerste verrijdbare matrixbord geplaatst op de Aziëlaan, ter hoogte van de Shell. Deze week zijn er meerdere matrixborden bijgekomen. Nu staan ze ook op andere plekken waar je Kerk en Zanen inrijdt: bij de rotonde op de Antonie van Leeuwenhoekweg en over het spoor op de Laan der Continenten.  

De matrixborden hebben een duidelijke boodschap: wees alert op verdachte situaties. “Nu er regelmatig inbraken plaatsvinden, willen we inwoners erop wijzen dat ze alert moeten blijven. Belangrijk is ook dat inwoners weten dat ze altijd 112 mogen bellen”, benadrukt Nieumeijer. “Veel mensen denken dat ze ons tot last zijn als ze 112 bellen. Achteraf horen we dan vaak, ‘ik vertrouwde het al niet’. Dit soort situaties willen we voorkomen. Deel dit gevoel direct door te bellen met 112!”

Lees ook: Politie waarschuwt met witte voetjes tegen inbrekers: “Overdag of ’s avonds, een dief slaapt niet”

matrixborden politie waarschuwing inbrekers 2.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.