Josh Walet / Foto uit het archief

Maureen Koster gaat onderuit in finale 3000 meter

De in Alphen bekende atlete stond vrijdagavond tijdens het EK indooratletiek in Polen op een goede positie om in de prijzen te vallen. 300 meter voor de finish sloeg het noodlot toe, Koster struikelde en viel op de grond.  

Bij het voorval bleef zij ongedeerd, maar zij besloot toch om de wedstrijd niet uit te lopen. De 28-jarige sporter lag op koers om een ereplaats te bemachtigen. '’Heb ik het aan mezelf te danken? Is het mijn eigen schuld? Ik weet het niet. Maar ik weet zeker dat iemand op mijn voet trapte en vervolgens werd ik geduwd', zei Koster vrijdag nog tegen de NOS. 

Een dag later trok Koster op Twitter het boetekleed aan. “Na een nachtje slapen en het analyseren van de beelden, weet ik heel goed dat het niemand anders zijn schuld is dan die van mezelf. Sorry voor dit belabberde interview.’’

De atlete liep vanaf de start op de derde plaats en in het slot van de wedstrijd kroop zij richting de tweede plaats. Toen zij de kans op een eerste plaats in zicht kreeg, viel de Boskoopse, zo’n 300 meter voor de finish. 

Het had de eerste medaille voor de Nederlandse atletiekploeg op het EK indooratletiek kunnen zijn. De atlete, die in 2015 nog goed was voor een bronze plak op het EK indoor in Praag op de 3000 meter, was teleurgesteld. 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.