Advertorial Politiek plein

Maurits de Vries en Kirsti van Dam: nummer 2 en 3 op de kieslijst van D66 Alphen a/d Rijn

De fractie van D66 gebruikt de periode op weg naar de verkiezingen om Alphenaren kennis te laten maken met hun kandidaat-raadsleden. "We gaan de verkiezingen in met een lijst die een mooie combinatie vormt van D66’ers met veel ervaring en D66’ers die gaan zorgen voor frisse blikken en enthousiast nieuw bloed!" Vandaag is het tijd om kennis te maken met de nummers twee en drie.

De nummer 2 op de lijst is Maurits de Vries. Maurits is 37 jaar, korfballiefhebber en als geboren en getogen Alphenaar is hij graag rond de Zegerplas en het Bospark. Maurits is raadslid voor D66 sinds 2018 en is in de raad actief geweest op de onderwerpen zorg en welzijn (zoals jeugdhulp en armoede), sport, Castellum en de bibliotheken. 

In samenwerking met andere partijen heeft hij het afgelopen jaar het initiatief genomen om te komen tot een manifest over opgroeien en opvoeden. Dit manifest bevat een aantal gedeelde principes met daarin ankerpunten voor het bieden van ondersteuning bij het alledaags opvoeden en opgroeien en belangrijke principes die gelden wanneer gezinnen en/of jeugdigen meer ondersteuning nodig hebben. De komende vier jaar zet hij zich graag extra in voor het beter verbinden van jeugdhulp en onderwijs, het realiseren van nieuwe huisvesting voor het primaire onderwijs en voor een ruimhartig armoedebeleid.

Met een optimistische blik en een constructieve houding wil hij graag zijn bijdrage leveren aan een mooi en progressief Alphen aan den Rijn. Maurits ziet hiervoor volop kansen, maar dan moeten de inwoners wel op de juiste manier betrokken worden bij beleid en moet er rekening worden gehouden met mensen die het lastig hebben. 

Kirsti van Dam is de eerste nieuwkomer op de lijst. Zij vindt het belangrijk dat er meer vrouwen politiek actief worden. Een evenwichtige man-vrouw balans geeft evenwichtiger besluiten, is haar ervaring. Kirsti is 37 jaar en heeft twee kleine kinderen. “Ik vind het belangrijk om een moeder met kleine kinderen in de raad te hebben. Alphen bestaat voor een groot deel uit jonge gezinnen en die moeten weten dat er iemand in dezelfde situatie is die hun belangen kan behartigen. Deze groep is momenteel ondervertegenwoordigd", aldus Kirsti.

Zij wil met name ook aandacht voor een slimme en duurzame mobiliteit met meer ruimte voor fietsers en openbaar vervoer en dus minder verkeersdruk, vervuiling en overlast. En natuurlijk weet zij als jonge moeder hoe belangrijk een brede schooldag is voor kinderen, waar ook ruimte moet zijn voor muziek – en kunstonderwijs en vindt zij dat er meer aandacht zou moeten zijn voor de digitale veiligheid van de gemeente.

Kirsti vindt dat de generaties die het nu voor het zeggen hebben de wereld beter moeten achterlaten dan dat ze haar aantroffen en ze realiseert zich heel goed dat gezien de huidige situatie dat een ‘hell of a job’ wordt. Wil je iets meer weten over wie zij is en wat zij denkt? Ze wandelt graag; vaak in het centrum met twee zoontjes, eentje meestal op een loopfiets en de ander op een step. Je mag haar altijd aanschieten om over het één of ander te praten!


Meer nieuws

Straatraadsels vandaag 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel vandaag 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids vandaag 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.