Maurits de Vries en Kirsti van Dam: nummer 2 en 3 op de kieslijst van D66 Alphen a/d Rijn

De fractie van D66 gebruikt de periode op weg naar de verkiezingen om Alphenaren kennis te laten maken met hun kandidaat-raadsleden. "We gaan de verkiezingen in met een lijst die een mooie combinatie vormt van D66’ers met veel ervaring en D66’ers die gaan zorgen voor frisse blikken en enthousiast nieuw bloed!" Vandaag is het tijd om kennis te maken met de nummers twee en drie.

De nummer 2 op de lijst is Maurits de Vries. Maurits is 37 jaar, korfballiefhebber en als geboren en getogen Alphenaar is hij graag rond de Zegerplas en het Bospark. Maurits is raadslid voor D66 sinds 2018 en is in de raad actief geweest op de onderwerpen zorg en welzijn (zoals jeugdhulp en armoede), sport, Castellum en de bibliotheken. 

In samenwerking met andere partijen heeft hij het afgelopen jaar het initiatief genomen om te komen tot een manifest over opgroeien en opvoeden. Dit manifest bevat een aantal gedeelde principes met daarin ankerpunten voor het bieden van ondersteuning bij het alledaags opvoeden en opgroeien en belangrijke principes die gelden wanneer gezinnen en/of jeugdigen meer ondersteuning nodig hebben. De komende vier jaar zet hij zich graag extra in voor het beter verbinden van jeugdhulp en onderwijs, het realiseren van nieuwe huisvesting voor het primaire onderwijs en voor een ruimhartig armoedebeleid.

Met een optimistische blik en een constructieve houding wil hij graag zijn bijdrage leveren aan een mooi en progressief Alphen aan den Rijn. Maurits ziet hiervoor volop kansen, maar dan moeten de inwoners wel op de juiste manier betrokken worden bij beleid en moet er rekening worden gehouden met mensen die het lastig hebben. 

Kirsti van Dam is de eerste nieuwkomer op de lijst. Zij vindt het belangrijk dat er meer vrouwen politiek actief worden. Een evenwichtige man-vrouw balans geeft evenwichtiger besluiten, is haar ervaring. Kirsti is 37 jaar en heeft twee kleine kinderen. “Ik vind het belangrijk om een moeder met kleine kinderen in de raad te hebben. Alphen bestaat voor een groot deel uit jonge gezinnen en die moeten weten dat er iemand in dezelfde situatie is die hun belangen kan behartigen. Deze groep is momenteel ondervertegenwoordigd", aldus Kirsti.

Zij wil met name ook aandacht voor een slimme en duurzame mobiliteit met meer ruimte voor fietsers en openbaar vervoer en dus minder verkeersdruk, vervuiling en overlast. En natuurlijk weet zij als jonge moeder hoe belangrijk een brede schooldag is voor kinderen, waar ook ruimte moet zijn voor muziek – en kunstonderwijs en vindt zij dat er meer aandacht zou moeten zijn voor de digitale veiligheid van de gemeente.

Kirsti vindt dat de generaties die het nu voor het zeggen hebben de wereld beter moeten achterlaten dan dat ze haar aantroffen en ze realiseert zich heel goed dat gezien de huidige situatie dat een ‘hell of a job’ wordt. Wil je iets meer weten over wie zij is en wat zij denkt? Ze wandelt graag; vaak in het centrum met twee zoontjes, eentje meestal op een loopfiets en de ander op een step. Je mag haar altijd aanschieten om over het één of ander te praten!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Politiek vandaag 10:50

Gemeente Alphen aan den Rijn financieel gezond

Hoewel de gemeente het op papier goed doet wat betreft de financiën, is een waarschuwing op zijn plaats. Wethouder financiën, Gert van den Ham, meldt dan ook: "Voor nu ziet het er goed uit, maar de wereld is in beweging."