Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Max (18) zegt JA in de Horeca: “De liefde voor koken kreeg ik mee van mijn vader”

Sinds juni vorig jaar staat Max in de keuken van Wijnbar&Zo als assistent chef. “Al doe ik eigenlijk van alles en ben ik best multifunctioneel inzetbaar. Als het druk is in de bar loop ik ook eten weg of neem ik wijntjes op.”

Bij Wijnbar&Zo kun je genieten van een uitgebreid assortiment mooie en smaakvolle wijnen. Deze wijnen worden door de keuken gecomplimenteerd met heerlijke fingerfood. En dit alles in een gezellige en informele ambiance in een pand midden in het Alphense centrum. Maar ook als je niet van wijn houdt is Wijnbar&Zo een leuke zaak om je avond door te brengen.

Van huis uit meegekregen

De liefde voor het koken kreeg Max mee van zijn vader. “Al sinds mijn 10e ben ik samen met mijn vader aan het koken. Hij houdt echt van koken en lekker eten.” Het was ook de vader van Max die hem doorstuurde naar Wijnbar&Zo. Max legt uit: “Ik werkte hiervoor bij mijn vader in het bedrijf, maar ik vond het werk niet bij me passen. Al merkte ik wel dat ik het erg leuk vind om met mensen te werken. Daarom wilde ik een switch maken naar de horeca. Mijn vader wees me toen op een vacature bij Wijnbar&Zo.”

Naast de sollicitatie bij Wijnbar&Zo had Max nog twee andere sollicitaties lopen. Lachend vertelt hij: “Ik was zelfs al ergens anders aangenomen. Maar ik wilde toch nog naar dat gesprek gaan omdat ik alles gezien wilde hebben. Het gesprek dat ik had zou ongeveer 15 minuten duren, maar uiteindelijk heb ik daar wel een uur gezeten. Het was zo gezellig en voelde zo goed, dat ik daarna gelijk de rest heb afgebeld.”

Gezellige werksfeer

Natuurlijk is het in het kleine keukentje van Wijnbar&Zo vaak hard werken, maar volgens Max maakt de werksfeer alles goed. “Ik vind echt dat we hier bij de wijnbar een bijzondere werksfeer hebben. Dat is ook wel zo bedacht door de vorige en de huidige eigenaar. De main focus ligt erop dat wij aan de gasten kunnen laten zien dat wij het oprecht leuk hebben. Wij staan hier niet omdat het moet, maar omdat we het écht leuk vinden.”

Met een grote open lach begint Max te vertellen over ‘vroeger’. “Ik heb al veertien jaar dezelfde vriendengroep en vroeger werkten we hier allemaal. Helaas is er eentje verhuist naar Amsterdam dus die werkt hier nu niet meer. Maar dat maakt werken hier ook zo gaaf. De sfeer laat het toe dat je het ook ontzettend gezellig hebt met elkaar. En iedereen werkt hier ook lang. Sommige komen nog steeds af en toe, naast hun fulltime baan, een avondje helpen. Dat vind ik mooi.”

Wijn-spijs verhoudingen

Bij de vraag wat er eigenlijk allemaal uit de keuken van Wijnbar&Zo komt, zien we Max enthousiast worden. “We serveren hapjes bij de wijnen die we schenken. Maar ook High Wines van vier gangen. Dan krijg je vooraf een tapasplank, een tussengerecht met vis, een hoofdgerecht met vlees en een zoet dessert of een kaasplankje. En we kunnen ook wijnproeverijen organiseren, dan kan je kiezen tussen zes of acht wijnen. Daar krijg je dan drie amuses bij die bij de wijnen passen”, vertelt Max. “Sowieso zijn alle gerechten wijn gerelateerd en speciaal gemaakt om bij verschillende wijnen te passen. Daar kan de bediening je ook over adviseren.”

Ook is er veel ruimte voor eigen inbreng. Zo mocht Max ooit een heel vegan menu zelf samenstellen. “We kregen een aanvraag voor een vegan High Wine. En vegan is soms best moeilijk, maar mijn vriendin was toen vegan dus ik had al regelmatig vegan gekookt. Daarom vroeg ik of ik het menu mocht samenstellen. En dat mocht! Nadat ik het menu had uitgewerkt keurde de eigenaar het ook meteen goed en ben ik gewoon gaan koken. Dat er ruimte is voor eigen inbreng is niet alleen heel leuk om te doen, maar ook nog eens heel erg gezellig. Het helpt natuurlijk wel dat ik ook van wijn houd”, sluit Max af met een knipoog.

Max zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Wijnbar&Zo. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-max.png


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.