Sportfoto.nl

Maxime Takken is Nederlands kampioen veldrijden

De 13-jarige Maxime Takken uit Alphen aan den Rijn heeft afgelopen zaterdag in Almelo het Nederlands kampioenschap veldrijden in haar leeftijdscategorie gewonnen.

Na een matige start wist Maxime ijzersterk terug te komen tot de nummers 1 en 2 in de wedstrijd, die op dat moment toch al een behoorlijk gat hadden geslagen na hun flitsende start. Een aantal ronden streden de beide meiden om het goud en zilver.

De vele toeschouwers langs het parcours kregen een spannende wedstrijd te zien. Met nog anderhalve ronde te gaan was het Maxime die de beslissende demarrage plaatste. Met maar liefst 25 seconden voorsprong wist ze de overwinning binnen te halen. Op het podium mocht Maxime het rood-wit-blauwe tricot in ontvangst nemen. Het zilver ging naar Zoë Brakke uit Staphorst, Nynke Jochems (Putten) werd derde.

Maxime kan haar laatste jaar bij de jeugd terugkijken op een succesvol veldrijseizoen; ze won vijf nationale wedstrijden in Baal (België), Oisterwijk, Alphen (NB), Liessel en Hapert. Bovendien wist ze elke wedstrijd een podiumplek te behalen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.