Josh Walet

McDonald’s tekent bezwaar aan tegen komst Van der Valk Hotel

Het ontwerpbestemmingsplan voor het Van der Valk hotel bij de N11 ligt op tafel. McDonald’s maakt in een zienswijze duidelijk niet blij te zijn met de komst van het hotel. Het fastfoodrestaurant vreest voor het verlies van zichtbaarheid van het restaurant en de bijbehorende reclame-mast.

In april is het ontwerpbestemmingsplan ‘Hotel Goudse Schouw-N11, Alphen aan den Rijn’ vastgesteld. Uitgangspunt is de realisatie van een viersterren hotel dat zich richt op zakelijke en toeristische (inter)nationale bezoekers met 140 hotelkamers en bijbehorende voorzieningen, waaronder een restaurant, twee bars, een wellnessruimte en conferentiezalen. Het hotel kent een hoogte van maximaal 35 meter, wat betekent dat er plek is voor maximaal acht verdiepingen.

Bezwaar

McDonald’s, gevestigd naast de locatie waar het nieuwe Van der Valk hotel moet komen, maakt in een zienswijze duidelijk geen voorstander te zijn van de komst van het nieuwe hotel. Het fastfoodrestaurant stelt dat hun zichtbaarheid hiermee ernstig in het geding komt. “De zichtbaarheid van ons Restaurant en de bijhorende reclame-mast, bepalen in grote mate het succes van de exploitatie”, schrijft Walther Jacobs van McDonald’s Alphen aan den Rijn.

Verhogen reclame-mast

Waar McDonald’s vooral over struikelt, is dat zij in het verleden diverse keren geprobeerd hebben een vergunning te krijgen om de reclame-mast te verhogen. Deze vergunning werd iedere keer afgewezen ‘omdat dit onacceptabele horizonvervuiling tot gevolg zou hebben’. “De luxe woningen bij Archeon zouden hier last van hebben.” Dat er nu een plan ligt voor de bouw van een 35 meter hoog hotel met lichtgevende reclame-uitingen daarop, valt bij McDonald’s dan ook niet goed.

Zichtbaarheid compenseren

“Als u van mening bent dat de bezwaren zoals tegen ons voorstel van destijds zijn opgevoerd thans niet meer relevant zijn, dan stellen wij dat dat voor ons nu ook zou moeten gelden”, zegt Jacobs in de brief. “Mocht u de vergunning toch verlenen, dan eisen we dat onze zichtbaarheid gecompenseerd moet worden middels het verlenen van een vergunning voor het verhogen van onze bestaande mast naar minimaal de hoogte van de eventueel te realiseren hoogbouw op het naast ons gelegen kavel waar het hotel gerealiseerd moet gaan worden.”

Op de foto: de locatie waar het Van der Valk hotel moet komen, met rechts de McDonald’s


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.