Pixabay

Medailleregen voor AAV op NK Junioren

Met 22 atleten aan de start was AAV’36 al de op-twee-na-grootste vereniging vertegenwoordigd bij de NK Junioren. Het leverde dit jaar ook nog eens vijf medailles op, waarvan zelfs twee keer goud voor Floortje Tromp en Ilse van der Marel. Daarnaast pakte Sietske Verkade zilver en voegden Heiko Rotteveel en Marijn Kieft nog brons toe aan de AAV-medailleoogst.

400 meter horden: Floortje wint, Heiko verrassend brons

Op de eerste middag/avond van de NK stonden zowel de series als finales van de 400 meter horden op het programma. En dat betekende dat er gelijk veel AAV-ers aantraden. Floortje Tromp liep in de series bij de meisjes U18 soepel naar de finale. In die finale pakte zij de Nederlandse titel met een razendsnelle 63.04. Dit betekende dat zij een hap sneller was dan haar persoonlijk record van het NK van vorig jaar, toen zij net naast het podium eindigde.

Eerder op de avond was het al Heiko Rotteveel, die liet zien dat de AAV-ers meedoen om de prijzen op het lange hordennummer. Hij veroverde brons op de 400 meter horden voor mannen U20 met een tijd van 59.58 sec. Jesse de Leeuw wist op dit onderdeel niet de finale te halen. Hij werd zevende in de series, waarbij alleen de eerste zes zich kwalificeerden voor de finale.

Polshoog: Ilse van der Marel Nederlands kampioene, Marijn brons

Ilse van der Marel liet bij de NK Atletiek al zien in vorm te verkeren toen zij beslag legde op een mooie vijfde plaats. In de wedstrijd om de Nederlandse titel polsstokhoogspringen voor vrouwen U20 was stevige concurrentie te verwachten van de vrouw die toen brons pakte. Ilse wist een mooie hoogte van 3,35 meter te halen; haar grote concurrente zette te hoog in en noteerde geen geldige poging. De Nederlandse titel was dus voor Ilse.

C-juniore Marijn Kieft wist in de polsstokhoogspringwedstrijd voor meisjes U18 dicht bij de hoogte van Ilse te springen met 3,30 meter. Zij pakte hiermee brons. Ook C-juniore Jolie Heemskerk sprong de top-tien van Nederland in bij dit onderdeel door een persoonlijk record van 2,45 meter te passeren.

Speerwerpen: Sietske neemt zilver mee naar huis

Titelverdedigster Sietske Verkade wist haar Nederlandse titel bij het speerwerpen voor vrouwen U20 net niet te prolongeren. Tijdens de wedstrijd was zij in een mooie concurrentiestrijd verwikkeld met twee andere atletes die dit jaar al grotere afstanden hadden geworpen. Sietske kon goed mee met deze atletes en dat leverde haar een mooie zilveren medaille op.

Veel AAV-ers in top-tien

Naast bovenstaande medaillewinnaars waren er nog veel AAV-ers die op een onderdeel in de top-tien eindigden. Twan van Rijn, die vorige week nog brons pakte bij de NK meerkamp, kwam daarvan het dichtst bij het podium. Hij was nu goed voor twee keer een vierde plaats bij de mannen U20. Op de 110 meter horden liep hij een nieuw PR van 15,07 sec en ook bij het polsstokhoogspringen zette hij een nieuw PR neer: 4,35 meter. Kyan Krol (mannen U20) liet net als Twan ook zien op meerdere onderdelen mee te kunnen getuige, wat goed was voor een achtste plaats bij het polsstokhoogspringen en tiende plaats bij het discuswerpen.

Jesse Lamberst bleef bij het hoogspringen dicht bij zijn beste hoogte door een sprong van 1,82 meter. Goed voor een zevende plek. Een zevende plek was er ook voor Mila Wacht bij het verspringen voor meisjes U20 (4,80 meter) en Daphne Zintel bij het hinkstapspringen voor meisjes U18 (10,61 meter). C-juniore Yzara van den Born plaatste zich bij de meisjes U18 voor de finale op de 1500 meter en legde daarin beslag op de achtste positie in 4:46,86. Tot slot wierp Kaj van Beest zijn speer naar een dusdanige afstand (47,21 meter) dat hij zich de nummer negen van Nederland mag noemen.

Bron: AAV'36


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.