Pixabay

Medailleregen voor AAV op NK Junioren

Met 22 atleten aan de start was AAV’36 al de op-twee-na-grootste vereniging vertegenwoordigd bij de NK Junioren. Het leverde dit jaar ook nog eens vijf medailles op, waarvan zelfs twee keer goud voor Floortje Tromp en Ilse van der Marel. Daarnaast pakte Sietske Verkade zilver en voegden Heiko Rotteveel en Marijn Kieft nog brons toe aan de AAV-medailleoogst.

400 meter horden: Floortje wint, Heiko verrassend brons

Op de eerste middag/avond van de NK stonden zowel de series als finales van de 400 meter horden op het programma. En dat betekende dat er gelijk veel AAV-ers aantraden. Floortje Tromp liep in de series bij de meisjes U18 soepel naar de finale. In die finale pakte zij de Nederlandse titel met een razendsnelle 63.04. Dit betekende dat zij een hap sneller was dan haar persoonlijk record van het NK van vorig jaar, toen zij net naast het podium eindigde.

Eerder op de avond was het al Heiko Rotteveel, die liet zien dat de AAV-ers meedoen om de prijzen op het lange hordennummer. Hij veroverde brons op de 400 meter horden voor mannen U20 met een tijd van 59.58 sec. Jesse de Leeuw wist op dit onderdeel niet de finale te halen. Hij werd zevende in de series, waarbij alleen de eerste zes zich kwalificeerden voor de finale.

Polshoog: Ilse van der Marel Nederlands kampioene, Marijn brons

Ilse van der Marel liet bij de NK Atletiek al zien in vorm te verkeren toen zij beslag legde op een mooie vijfde plaats. In de wedstrijd om de Nederlandse titel polsstokhoogspringen voor vrouwen U20 was stevige concurrentie te verwachten van de vrouw die toen brons pakte. Ilse wist een mooie hoogte van 3,35 meter te halen; haar grote concurrente zette te hoog in en noteerde geen geldige poging. De Nederlandse titel was dus voor Ilse.

C-juniore Marijn Kieft wist in de polsstokhoogspringwedstrijd voor meisjes U18 dicht bij de hoogte van Ilse te springen met 3,30 meter. Zij pakte hiermee brons. Ook C-juniore Jolie Heemskerk sprong de top-tien van Nederland in bij dit onderdeel door een persoonlijk record van 2,45 meter te passeren.

Speerwerpen: Sietske neemt zilver mee naar huis

Titelverdedigster Sietske Verkade wist haar Nederlandse titel bij het speerwerpen voor vrouwen U20 net niet te prolongeren. Tijdens de wedstrijd was zij in een mooie concurrentiestrijd verwikkeld met twee andere atletes die dit jaar al grotere afstanden hadden geworpen. Sietske kon goed mee met deze atletes en dat leverde haar een mooie zilveren medaille op.

Veel AAV-ers in top-tien

Naast bovenstaande medaillewinnaars waren er nog veel AAV-ers die op een onderdeel in de top-tien eindigden. Twan van Rijn, die vorige week nog brons pakte bij de NK meerkamp, kwam daarvan het dichtst bij het podium. Hij was nu goed voor twee keer een vierde plaats bij de mannen U20. Op de 110 meter horden liep hij een nieuw PR van 15,07 sec en ook bij het polsstokhoogspringen zette hij een nieuw PR neer: 4,35 meter. Kyan Krol (mannen U20) liet net als Twan ook zien op meerdere onderdelen mee te kunnen getuige, wat goed was voor een achtste plaats bij het polsstokhoogspringen en tiende plaats bij het discuswerpen.

Jesse Lamberst bleef bij het hoogspringen dicht bij zijn beste hoogte door een sprong van 1,82 meter. Goed voor een zevende plek. Een zevende plek was er ook voor Mila Wacht bij het verspringen voor meisjes U20 (4,80 meter) en Daphne Zintel bij het hinkstapspringen voor meisjes U18 (10,61 meter). C-juniore Yzara van den Born plaatste zich bij de meisjes U18 voor de finale op de 1500 meter en legde daarin beslag op de achtste positie in 4:46,86. Tot slot wierp Kaj van Beest zijn speer naar een dusdanige afstand (47,21 meter) dat hij zich de nummer negen van Nederland mag noemen.

Bron: AAV'36


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.