Gemeente Alphen aan den Rijn

Medewerkers Rijnvicus op de fiets naar werklocatie

Voorheen stapten medewerkers van het leerwerkbedrijf Rijnvicus met zijn zessen in de auto om naar hun werklocatie te gaan, maar in verband met het coronavirus moet dit anders. De medewerkers stappen daarom nu samen op de fiets. 

Rijnvicus is het leerwerkbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem. De medewerkers, die onder andere groenonderhoud verrichten, stappen sinds de aangescherpte regels van het kabinet niet meer met zijn zessen in één auto. “Nu mag er slechts één chauffeur met nog één passagier in een wagen”, zo laat de gemeente weten. “Gelukkig is het mooi weer, dus kunnen ze ook gezamenlijk buiten, op gepaste afstand van elkaar, eten.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 16:48

Burgerzaken op zaterdag gesloten

Vanwege de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werkt Burgerzaken op dit moment alleen op afspraak. 

Alphens Restaurantweek vandaag 16:21

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wijnbar&Zo

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van onze wijnspecialist: Wijnbar&Zo.

Gemeente vandaag 15:46

Project Aquathermie Planetenbuurt weer een stap dichterbij

Samen met woningcorporatie Woonforte, ziekenhuis Alrijne, verpleeghuis Oudshoorn,​ Stichting Driehoorne, het Scala College en Hoogheemraadschap van Rijnland ondertekent​ Gemeente Alphen aan den Rijn de intentieovereenkomst ‘Duurzame warmte Planetenbuurt’.​ Daarmee is de​ volgende grote stap in het project Aquathermie gezet.​ 

Verkeer en vervoer vandaag 15:17

Treinverkeer Alphen-Gouda gestremd

Momenteel rijden er geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in verband met een seinstoring.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Coronavirus: bijna 30 personen in het ziekenhuis

In Nederland is het aantal positief geteste personen opgelopen naar 12.595. In de gemeente Alphen zijn er 29 personen die in het ziekenhuis liggen of in het ziekenhuis hebben gelegen in verband met het coronavirus.