Eveline Verhoeve

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Stadsdienst

Er zijn twee woongebieden waar onvoldoende buslijnen zijn: Zegerveld plus een deel van de Horstenbuurt en Kerk en Zanen. De overige wijken worden door doorgaande buslijnen, onder meer lijn 160 en lijn 470, ontsloten die hier vaker zullen stoppen.

Er zullen twee nieuwe routes worden gereden door twee stadsbussen. Deze rijden beide een volledig lus door de hele stad, waardoor het ziekenhuis en het station beter bereikbaar worden. De bussen hebben een uursdienst en in de spits een halfuursdienst. Omdat het om twee lijnen gaat, zijn er in elke wijk twee ritten per uur en in de spits vier.

Kerk en Zanen krijgt nu een vaste lijndienst op alle dagen, ook ’s avonds en in het weekend.

Streekvervoer

Rond Alphen aan den Rijn wordt het streekvervoer verbeterd. Er zijn op dit moment regelmatig overvolle bussen. De verbeteringen zijn:

  • Verdubbeling van ritten tussen Alphen aan den Rijn en Leiden
  • In de spits elk kwartier een bus tussen Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop
  • Rechtstreekse busverbinding tussen Alphen aan den Rijn en Bio Science Park in Leiden
  • Betere aansluitingen en hogere frequentie rond Boskoop en Hazerswoude

Alphen aan den Rijn krijgt een nachtelijke busverbinding tussen de stad en luchthaven Schiphol. Deze bus rijdt ’s nachts elk uur.

Het aantal ritten van R-net 470 wordt verhoogd. De reistijd wordt daarmee korter en er rijdt in de spits elke 7 tot 10 minuten een bus van Schiphol naar Alphen aan den Rijn. Na 19:30 uur is dit elk kwartier.

De aansluiting tussen de R-net trein en buslijn 470 wordt in Alphen aan den Rijn verbeterd. Dit is onder meer gunstig voor uitgaanspubliek op zaterdag.

De route en frequentie van buslijn 169, tussen Alphen aan den Rijn en Leiden, wordt verbeterd door onder meer in de spits elk kwartier te rijden. Ook de aansluitingen met de treinen naar Utrecht en Gouda wordt verbeterd. Er komt een goed aansluiting tussen lijn 169 en 165 om een goede route van en naar Zoetermeer te realiseren met als overstappunt Hazerswoude-Rijndijk.

Lijn 101 rijdt voortaan van Alphen aan den Rijn via Nieuwkoop naar Woerden.

Op de foto bussen in het Alphense stadshart van de huidige vervoerder Arriva


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.