Josh Walet

Meer lampen voor Alphense zendmast

Als het aan de citymarketeers ligt mag de zendmast nog opvallender worden. De zendmast is sinds eind 2017 permanent verlicht in de kleuren groen-wit en met evenementen wordt de kleur aangepast.

De toren draagt bij aan de zichtbaarheid van Alphen en vergroot de trots en betrokkenheid onder de inwoners. Citymarketing wil het 'wow' effect van de toren opnieuw een impuls geven, schrijven zij in het Plan van Aanpak voor 2019-2020. De zichtbaarheid van de toren moet nog groter en dit willen zij doen met meer lampen. Het effect van de toren is dan over een langere afstand zichtbaar en er kunnen dan nog meer visuele variaties worden gecreëerd. Vanavond wordt er vergaderd over het plan.

De basiskleur is wit / groen / wit: een verwijzing naar Alphen aan den Rijn het middelpunt van het Groene Hart, maar met het lichtschema wordt ook ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen. Afgelopen periode was de zendmast oranje voor het NKJ atletiek, een regenboog variatie met het Zomerspektakel, rood-wit-blauw voor Haring on the Docks en rood voor Valentijnsdag. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:16

Gemeente helpt pop-up horeca aan tijdelijke standplaatsen

Een vergeten groep tijdens de coronacrisis is de tijdelijke horeca. Foodtrucks en oliebollenkramen, bijvoorbeeld. De VVD pleit voor hulp van de gemeente aan deze groep. Wethouder Van As gaat er direct werk van maken.

Sport vandaag 14:29

In beweging blijven met BOOST

Bewegen is belangrijk. Dat weten de beweeg- en lifestylecoaches van BOOST maar al te goed. Zij organiseren op verschillende locaties in de gemeente activiteiten en workshops om jongeren actief en gezond te houden.

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:22

De Heerlijkheid van Alfen: een onherbergzaam gebied

Groene polders, sloten en koeien: het kenmerkende landschap rond Alphen aan den Rijn en in het Groene Hart. Toch zag het er hier niet altijd zo uit. Het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ maakt de geschiedenis van Alphen aan den Rijn weer zichtbaar en beleefbaar. 

Politiek vandaag 12:30

Gemeente kan niets doen aan huurverhogingen

De Alphense woningcorporaties Woonforte en Habeko kunnen gewoon een reguliere huurverhoging doorvoeren. Daar heeft de gemeente niets over te zeggen, zo meldt wethouder Gerard van As. Een aantal politieke partijen is het hier niet mee eens.

Algemeen vandaag 11:51

Hoe snel wordt het te warm in een auto?

Het is lekker weer in Nederland, en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Maar hoe snel wordt het warm in een auto? Laat je huisdier niet in een oven zitten!

Advertorial Coronavirus in Alphen vandaag 10:52

Voor de zoete trek: de aardbeien drive-in van Kabalt

Heb je zin in iets zoets en vers gemaakt, zoals aardbeien overgoten met Belgische chocolade? Of wafels met verse aardbeien met Nutellasaus of origineel Italiaans schepijs? Dan moet je een bezoek brengen aan Kabalt’s Drive-In!