Meer misdrijven in Alphen eerste kwartaal 2019

In het eerste kwartaal van 2019 zijn er meer misdrijven gemeld bij de politie in vergelijking tot 2018. Dit heeft volgens politiechef John Nieumeijer met meerdere factoren te maken. Burgemeester Liesbeth Spies geeft aan dat het 'dweilen met de kraan open' is.

Vorig jaar werden er in het eerste kwartaal van 2018 870 misdrijven gemeld, dit jaar zijn dat er al 1004. Volgens Nieumeijer heeft dit te maken met cybercrime maar ook het tekort aan agenten op straat speelt hierin een rol. "Ik ben blij dat we dit jaar een aantal wijkagenten erbij krijgen maar er gaan ook mensen weg in verband met pensioen en een nieuwe baan, dus in hoeverre het tegen elkaar opweegt is nog maar te zien." Hij legt uit dat de politie niet overal tegelijk kan zijn er er dus bijvoorbeeld ook minder misdrijven op heterdaad betrapt kunnen worden. Dit vergt vervolgens meer onderzoek achteraf.

Nieumeijer is alsnog wel blij met de resultaten die Alphen scoort. "Gemiddeld gezien scoren we goed, de cijfers zijn gelukkig nog lang niet zo hoog als in andere plaatsen." Hij merkt ook dat mensen makkelijker de weg naar de politie weten te vinden en dat de drempel om aangifte te doen, steeds lager wordt. "Er zijn in de eerste maanden meer gestolen fietsen aangegeven. Dit zijn over het algemeen e-bikes en fietsen tot 3 jaar oud. Als eigenaar geef je je fiets dan echt wel als gestolen op."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Advertorial Horeca 16 nov. 2019 15:31

Voel je thuis bij Snackbar de Van Nesstraat

Als je binnenkomt word je ontvangen met een glimlach. En sinds kort bieden ze ook tafelservice aan. Welkom bij Snackbar de Van Nesstraat.

Evenementen 16 nov. 2019 14:02

Sinterklaas gearriveerd in het Alphense centrum

Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdagochtend weer aangekomen in Alphen aan den Rijn. De goedheiligman kwam rond 11:30 uur aan op het Rijnplein, waar duizenden ouders en kinderen zich hadden verzameld.