Blog Muziek

Meer muziek in de politiek

Vorige week kreeg René Driesen veel kritiek van een aantal andere leden van de gemeenteraad. Een beetje rare en zure verslaggeefster van het Leidsch Dagblad gooide er nog een schepje bovenop met een hoop onzin. 

Wat is het geval: René pleit al jaren voor een poppodium. Vroeger kwamen hier alle Nederlands bands spelen, maar ook internationaal bekende artiesten als Johnny Cash hebben in Alphen aan den Rijn opgetreden. Natuurlijk hebben we het zomerspektakel, maar het gaat om kleinschaliger optredens gedurende het hele jaar. Daar is maar weinig van over. 

René is een groot muziekliefhebber en -kenner en heeft zelf ook in menig band gespeeld en gezongen. Niets mis mee, maar hem wordt nu verweten er een persoonlijke hobby op na te houden over de rug van de gemeenschap. Let wel: alleen de oppositiepartijen doen dat. Nu is het goed om de coalitie kritisch te volgen, maar dit is kinderachtig zieltjes winnen over de rug van iemand, die alleen het beste met Alphen voorheeft. Gelukkig steunde Andre de Jeu hem nog wel. 

Waarom zou iemand niet mogen pleiten voor iets dat hij of zij zelf ook mooi, leuk en/of belangrijk vindt?  De SP neemt het toch op voor de voedselbank? Reken maar dat ze het fijn vinden als er wat wordt gedaan voor de verworpenen der aarde. Wethouder van As vindt huizen bouwen belangrijk maar heeft er ook plezier in. Marjon Verkleij is boerin, maar praat ook mee over het al dan niet bouwen in haar eigen achtertuin. Helma van der Louw komt altijd op voor haar vrienden in Boskoop en Anouk Noordermeer voor de Alphense winkeliers in haar partij. Omdat het om muziek gaat is het ineens een hobby en deugt het niet. 

Als ik een plantje uit Boskoop aanschaf is dat ook voor een hobby. Kaas van de boerderij is nou ook niet een eerste levensbehoefte, een huis heb ik al, ik hoef niet naar de voedselbank en kopen kan ik ook via internet. Toch vind ik het prima dat er wat gedaan wordt voor mensen, die geen huis kunnen vinden of die geen eten hebben. Plantjes in de tuin vind ik ook leuk. Kortom: het is geweldig dat er politici voor dit soort belangen opkomen. 

Wat is het des te meer kinderachtig als je René dan verwijt zijn persoonlijke hobby na te streven. Is het omdat het niet om het grote geld gaat, maar om klein geluk? Is het omdat jullie zuurpruimen zelf niet van muziek kunnen genieten?  Of (en dat denk ik eerlijk gezegd) proberen jullie je eigen betaalde politieke hobby (veel meer dan dat is het ook niet) over de rug van muziekminnend Alphen belangrijk te maken?  Muziek is overigens belangrijker dan menigeen beseft: het verbindt, troost, maakt mensen blij en is de krachtigste van alle cultuuruitingen. 

Het ergste vond ik Wil Verschuur. Ze vond René hysterisch. Als er nou één persoon in de gemeenteraad zit, die daar uitsluitend voor zich zelf zit, dan is zij het wel. Iedereen weet dat ze het geld nodig heeft als aanvulling op haar AOW en om advocaten te betalen, die haar persoonlijke hobby om mensen te beledigen en bedreigen, moeten verdedigen. 

Machiel van der Schoot 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas. 

Werken gisteren 16:32

Het nieuwe vacature aanbod van week 24

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.