Josh Walet

Meer sociale- en middenhuur woningen

Op 12 juli stelde raadslid Henk Goes (PvdA) schriftelijk aan wethouder Gerard van As vragen over de sociale huurwoningen in de gemeente Alphen aan den Rijn.  

Hij is van mening dat de gemeente niet genoeg aandacht besteed aan het bouwen van sociale huurwoningen. 'In tegenstelling tot wat de PvdA-fractie suggereert, worden er wel degelijk voldoende sociale huurwoningen in onze gemeente gebouwd', schrijft Gerard van As. In de periode 2014 - 2018 zijn er in totaal 2.200 woningen gebouwd waarvan 570 sociale huurwoningen en 94 zorgwoningen. Deze laatste categorie valt ook binnen de sociale huurgrens. Van As meldt dat dit een percentage van 30,2% oplevert,. Dit is meer dan de verplichte 25% en dit zorgt voor een grote inhaalslag. 

De gemeente heeft recentelijk toestemming gekregen van de Provincie Zuid-Holland om meer woningen te bouwen. De prioriteit van de gemeente ligt de komende jaren bij het realiseren van meer sociale- en middenhuur woningen. Zij zijn in overleg met de woningbouwcorporaties.

In antwoord op Goes heeft het college een overzicht verstrekt met daarin de woningen die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. 

2014 - 378
2015 - 248
2016 - 634
2017 - 381
2018 - 557

Lees ook dit artikel terug over de bouw van sociale huurwoningen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?