GREEN Real Estate

Meer zonnepanelen op dak hoofdkantoor Zeeman

Het dak van het distributiecentrum van Zeeman in Alphen aan den Rijn krijgt meer zonnepanelen. In totaal komen er 8.650 zonnepanelen op het dak te liggen, daarmee is dit het grootste zonne-energieopwekkende dak van Alphen.  

De nieuwe zonnepanelen gaan jaarlijks zo'n anderhalf miljoen kilowattuur opleveren, dat staat gelijk aan het gemiddelde verbruik van 450 huishoudens. De installatie van de zonnepanelen draagt bij aan de duurzaamheidsparagraaf van de gemeente Alphen. GREEN real estate is verantwoordelijk voor de installatie van de zonnepanelen. Zij zetten zo een vervolgstap richting de volledige 'vergroening' van daken.

Leo Maat, wethouder in Alphen aan den Rijn en verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van de gemeente, hoopt dat meer bedrijven het voorbeeld van GREEN volgen. “De uitbreiding van de zonne-installatie op het dak van Zeeman draagt bij aan het verduurzamen van Alphen aan den Rijn en is een mooi voorbeeld voor andere bedrijven die daken voor zonnestroom beschikbaar hebben”, stelt Maat. “Om onze ambities op het gebied van duurzaamheid te kunnen realiseren en energieneutraal te zijn in 2050, moeten overheid, inwoners en ondernemers de handen ineenslaan om duurzame keuzes te maken.”

GREEN heeft als doelstelling om eind 2020 zijn volledige portefeuille te voorzien van groene daken. Hiervoor is een nieuwe entiteit opgericht: Today Solar Energie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 09:41

Regionale autodeelcampagne start in Alphen aan den Rijn

Een voucher met klinkende kortingen op het gebruik van deelauto’s. Door deze uit te reiken aan de Lissesse Ianthe Dickhoff gaf Leo Maat, wethouder duurzaamheid van Alphen aan den Rijn, het startschot voor de regionale campagne Mijn auto, Jouw auto.

Calamiteiten vandaag 08:38

Eén verdachte opgepakt met de hulp van Alphenaren

In november werd een 82-jarige man slachtoffer van zakkenrollers in Winkelcentrum de Herenhof in Alphen. Inmiddels is de identiteit van één van de daders bekend bij de politie door de vele reacties op social media.

Politiek gisteren 19:11

Veel meer speelplaatsen in gemeente dan gedacht

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft meer speelplekken dan gedacht. Dat blijkt uit een inventarisatie die bij het Speelruimteplan 2020-2024 hoort. Een deel van de speelplaatsen is echter verouderd en er is een kleine 1,7 miljoen euro nodig om dat in orde te maken.

Calamiteiten gisteren 18:54

Politie zoekt naar daders zakkenrollerij

Op vrijdag 29 november 2019 pinde een 82-jarige man rond 13:45 uur bij een pinautomaat in de Albert Heijn in Winkelcentrum de Herenhof in Alphen. Op camerabeelden is te zien hoe een man en een vrouw de portemonnee van de 82-jarige man uit de tas van de man stelen. De politie is op zoek naar getuigen in deze zaak. 

Politiek gisteren 18:27

Spies blij met VNG-standpunt over verbieden van vuurwerk

Burgemeester Liesbeth Spies is blij met het standpunt van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over een landelijk vuurwerkverbod. Het gaat om het verbieden van knalvuurwerk, vuurpijlen en los vuurwerk.

Algemeen gisteren 16:46

Hoe hoog is de belastingstijging in Alphen?

De belastingen zijn dit jaar weer gestegen, met in de regio Oudewater als kampioen met een stijging van 12,2% ten opzichte van vorig jaar. Wat is de stijging in Alphen?