GREEN Real Estate

Meer zonnepanelen op dak hoofdkantoor Zeeman

Het dak van het distributiecentrum van Zeeman in Alphen aan den Rijn krijgt meer zonnepanelen. In totaal komen er 8.650 zonnepanelen op het dak te liggen, daarmee is dit het grootste zonne-energieopwekkende dak van Alphen.  

De nieuwe zonnepanelen gaan jaarlijks zo'n anderhalf miljoen kilowattuur opleveren, dat staat gelijk aan het gemiddelde verbruik van 450 huishoudens. De installatie van de zonnepanelen draagt bij aan de duurzaamheidsparagraaf van de gemeente Alphen. GREEN real estate is verantwoordelijk voor de installatie van de zonnepanelen. Zij zetten zo een vervolgstap richting de volledige 'vergroening' van daken.

Leo Maat, wethouder in Alphen aan den Rijn en verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van de gemeente, hoopt dat meer bedrijven het voorbeeld van GREEN volgen. “De uitbreiding van de zonne-installatie op het dak van Zeeman draagt bij aan het verduurzamen van Alphen aan den Rijn en is een mooi voorbeeld voor andere bedrijven die daken voor zonnestroom beschikbaar hebben”, stelt Maat. “Om onze ambities op het gebied van duurzaamheid te kunnen realiseren en energieneutraal te zijn in 2050, moeten overheid, inwoners en ondernemers de handen ineenslaan om duurzame keuzes te maken.”

GREEN heeft als doelstelling om eind 2020 zijn volledige portefeuille te voorzien van groene daken. Hiervoor is een nieuwe entiteit opgericht: Today Solar Energie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000.