GREEN Real Estate

Meer zonnepanelen op dak hoofdkantoor Zeeman

Het dak van het distributiecentrum van Zeeman in Alphen aan den Rijn krijgt meer zonnepanelen. In totaal komen er 8.650 zonnepanelen op het dak te liggen, daarmee is dit het grootste zonne-energieopwekkende dak van Alphen.  

De nieuwe zonnepanelen gaan jaarlijks zo'n anderhalf miljoen kilowattuur opleveren, dat staat gelijk aan het gemiddelde verbruik van 450 huishoudens. De installatie van de zonnepanelen draagt bij aan de duurzaamheidsparagraaf van de gemeente Alphen. GREEN real estate is verantwoordelijk voor de installatie van de zonnepanelen. Zij zetten zo een vervolgstap richting de volledige 'vergroening' van daken.

Leo Maat, wethouder in Alphen aan den Rijn en verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van de gemeente, hoopt dat meer bedrijven het voorbeeld van GREEN volgen. “De uitbreiding van de zonne-installatie op het dak van Zeeman draagt bij aan het verduurzamen van Alphen aan den Rijn en is een mooi voorbeeld voor andere bedrijven die daken voor zonnestroom beschikbaar hebben”, stelt Maat. “Om onze ambities op het gebied van duurzaamheid te kunnen realiseren en energieneutraal te zijn in 2050, moeten overheid, inwoners en ondernemers de handen ineenslaan om duurzame keuzes te maken.”

GREEN heeft als doelstelling om eind 2020 zijn volledige portefeuille te voorzien van groene daken. Hiervoor is een nieuwe entiteit opgericht: Today Solar Energie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Politiek gisteren 17:05

Bouwlocatie Noordrand wordt verder onderzocht

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Alphen aan den Rijn verder gaan met voorbereidingen van een bouwlocatie aan de Noordrand. Er wordt een masterplan uitgewerkt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Overige gisteren 16:23

Donatie aan Alphense voedselbank door gedetineerden PI Alphen

Tijdens een gespreksgroep van geestelijk verzorger Geert van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen ontstond twee weken geleden spontaan het idee om in de PI voedsel in te zamelen voor de Alphense voedselbank. Met succes, want op vrijdagmiddag 29 mei zijn er heel wat kratten met lang houdbare producten daadwerkelijk aan de voedselbank gedoneerd.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:56

Kaartjes met een boodschap te vinden op bankjes in Alphen

‘Noem op waar je dankbaar voor bent’, of ‘Je bent prachtig’. Dit soort boodschappen staan op de kaartjes die te vinden zijn op verschillende bankjes in Alphen. De Alphense Lara is het brein achter de kaartjes: “Ik wilde iets doen wat men niet meteen verwacht.”

Advertorial Sport gisteren 15:11

Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren

Op woensdag 3 juni is het Global Running Day: dé dag waarop heel Nederland wordt opgeroepen om in beweging te komen. Dit moet nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar, maar het mag wel weer samen met jouw hardloopmaatjes!