GREEN Real Estate
Overige

Meer zonnepanelen op dak hoofdkantoor Zeeman

Het dak van het distributiecentrum van Zeeman in Alphen aan den Rijn krijgt meer zonnepanelen. In totaal komen er 8.650 zonnepanelen op het dak te liggen, daarmee is dit het grootste zonne-energieopwekkende dak van Alphen.  

De nieuwe zonnepanelen gaan jaarlijks zo'n anderhalf miljoen kilowattuur opleveren, dat staat gelijk aan het gemiddelde verbruik van 450 huishoudens. De installatie van de zonnepanelen draagt bij aan de duurzaamheidsparagraaf van de gemeente Alphen. GREEN real estate is verantwoordelijk voor de installatie van de zonnepanelen. Zij zetten zo een vervolgstap richting de volledige 'vergroening' van daken.

Leo Maat, wethouder in Alphen aan den Rijn en verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van de gemeente, hoopt dat meer bedrijven het voorbeeld van GREEN volgen. “De uitbreiding van de zonne-installatie op het dak van Zeeman draagt bij aan het verduurzamen van Alphen aan den Rijn en is een mooi voorbeeld voor andere bedrijven die daken voor zonnestroom beschikbaar hebben”, stelt Maat. “Om onze ambities op het gebied van duurzaamheid te kunnen realiseren en energieneutraal te zijn in 2050, moeten overheid, inwoners en ondernemers de handen ineenslaan om duurzame keuzes te maken.”

GREEN heeft als doelstelling om eind 2020 zijn volledige portefeuille te voorzien van groene daken. Hiervoor is een nieuwe entiteit opgericht: Today Solar Energie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.