Alphens EV

Meisje mishandeld en beroofd in Hooftstraat, politie zoekt nog naar verdachten

Op vrijdagavond 19 juni is een meisje mishandeld en beroofd van haar mobiele telefoon in de Hooftstraat in Alphen. De verdachten zijn twee meiden van ongeveer 15/17 jaar oud. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen in deze zaak om de verdachten op te kunnen sporen.  

De beroving vond plaats ter hoogte van de coffeeshops in de Hooftstraat tussen 19:30 en 19:50 uur, waarbij ook sprake was van een worsteling. Het slachtoffer is beroofd van haar mobiele telefoon. “Dit gebeurde nadat ze haar scooter had geparkeerd in de zijstraat, waarna ze werd aangesproken door twee meiden met de vraag of ze iets voor hun wilde halen in de coffeeshop. Toen het slachtoffer aangaf dat ze dit niet wilde en ze uiteindelijk zelf weer naar buiten kwam, werd ze opgewacht bij haar scooter”, aldus de politie.

Vervolgens vielen de meiden die haar eerder om de gunst vroegen haar aan. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt en kregen haar mobiele telefoon in handen. Deze hebben zij vervolgens meegenomen, waarna ze er vandoor gingen in de richting van het Thorbeckeplein.

Het signalement van beide verdachten luidt: donker getint, ongeveer 15/17 jaar oud en 165-170 centimeter lang met een normaal postuur. Zij droegen allebei een zwarte leren jas en een zwarte broek. Eén van de meiden had een grote zonnebril op en had krullend haar. De andere dame had stijl haar en was iets lichter getint dan de dame met de krullen.

Heb jij iets gezien of heb je meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Als je anoniem wilt blijven kun je bellen naar 0800-7000.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.