Junis Kinderopvang
Advertorial BBL / Opleiding

Meld je nu aan voor de BBL-opleiding pedagogisch medewerker bij Junis Kinderopvang

Heb je altijd al gedacht aan werken in de kinderopvang, maar heb je niet de juiste papieren? Dan biedt Junis, in samenwerking met mboRijnland, een uniek leer-werktraject aan. In 1,5 jaar word je omgeschoold tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang op niveau 4. 

Junis betaalt jouw opleiding. Zo kun jij bij Junis leren én werken. Helemaal op je eigen wijs. En je kunt je nu weer aanmelden voor dit traject! Dit kan tot en met 25 september, dus wees er snel bij.

Junis Kinderopvang werkt al een aantal jaar intensief samen met mboRijnland. De opleiding vindt bijna volledig plaats op de werkvloer en sluit zo dus goed aan op de praktijk. Eén dagdeel per week krijgen de BBL-leerlingen les van een docent van mboRijnland, op het hoofdkantoor van Junis. Door deze samenwerking blijft de opleiding actueel. Het traject biedt ontwikkelingskansen voor zowel collega’s van Junis die van niveau 3 willen doorgroeien, als voor zij-instromers die vanuit een heel andere achtergrond de kinderopvang in willen. Sylvia van Bergen, een van de drijvende krachten achter het traject: ‘’Je kunt zoveel waardevols leren tijdens het werk, niet alleen over de inhoud van het werk, maar ook over jezelf.”

BBL gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Nicole volgde het BBL-traject bij Junis. Inmiddels is zij afgestudeerd en werkt zij met veel plezier als gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Via een vriendin kwam ze bij Junis terecht. “Zij vond mij altijd al bij een kinderdagverblijf passen en ze had helemaal gelijk. Elke dag mag ik met de leukste en liefste kinderen werken”, aldus Nicole.

Over Junis Kinderopvang                                                                                                                                 

Bij Junis Kinderopvang krijgen kinderen van 0 tot 13 jaar de ruimte om zichzelf te ontwikkelen in verbinding met elkaar. De maatschappelijke organisatie zorgt voor een geborgen en een vertrouwde omgeving, waarin op een open en respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. In een wereld die snel verandert, draait het steeds meer om ‘samen leven en samen leren’. Daarom werkt Junis intensief samen met ouders, onderwijs, gemeenten, zorgpartners, culturele partners en verenigingen.

Wil jij ook jouw passende baan vinden door de BBL-opleiding? En heb je interesse gekregen? Kijk voor meer informatie op BBL-4 traject - Werken bij Junis en meld je aan! Let op: dit kan tot en met 25 september. Wacht dus niet te lang.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.