Gemeente Alphen aan den Rijn

Mensen SW en Aan de Slag vallen buiten de boot

Werknemers van de Sociale Werkvoorziening Alphen (Rijnvicus) kunnen niet rondkomen van hun cao-lonen. Wethouder Anouk Noordermeer meldt dat een gemeente een cao niet kan veranderen, daarom gaat er een brandbrief naar de minister van sociale zaken en werkgelegenheid.

"Zowel de directeur van Rijnvicus als de gemeente wil echt meer doen voor werknemers van de SW en Aan de Slag, maar wij kunnen dit niet", legt wethouder Noordermeer uit. "De werknemers verdienen te weinig geld om hun leefkosten normaal te kunnen betalen. Dit komt omdat de cao's onvoldoende zijn. Een cao kan echter alleen door de minister worden opengebroken."

En daarom gaat er een brandbrief van het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn naar de minister van SZW. In de brief wordt gewezen op de gestegen kosten en de hoge inflatie waardoor veel mensen moeilijk rond kunnen komen. Er zijn veel gemeentelijke voorzieningen, maar juist de werknemers die vallen onder de cao SW en Aan de Slag staan in de kou. "We hebben een aanpassing nodig voor alle medewerkers die onder deze cao’s vallen."

Dat de cao's niet voldoen, is al langer duidelijk. Dit is ook eerder aan de orde gesteld in de Alphense gemeenteraad. Ook toen al bleek dat een gemeente alleen het probleem niet kan oplossen. "Als wij een cao openbreken, moeten we de meerkosten ook zelf betalen. Dan valt er een groot gat in onze gemeentelijke begroting. Bovendien geldt deze uitdaging voor alle gemeenten."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!