Josh Walet

Met regelmaat terugkerend overleg over bouwplannen Gnephoek

Ambtenaren van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem gaan een regelmatig terugkerend overleg invoeren over de Alphense plannen voor huizenbouw in de Gnephoek.

Alphense wethouder Gerard van As en wethouder Dolf Kistemaker van de gemeente Kaag en Braassem hebben daarnaast afgesproken dat ze hier persoonlijk bij aan zullen schuiven op het moment dat de gemoederen op gaan lopen.

Wanneer er in de Gnephoek daadwerkelijk duizenden woningen gebouwd gaan worden zullen de wegen door Woubrugge en Leimuiden vanzelfsprekend ook een stuk meer drukte te verwerken krijgen. Dit is dus van grote invloed op de gemeente Kaag en Braassem. De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft om die reden dan ook gevraagd om korte lijntjes te houden met Alphen aan den Rijn, om de leefbaarheid van hun dorpen goed in het oog te houden.

Onderzoeken

Of er ook echt gebouwd gaat worden in de Gnephoek is nog steeds niet zeker. De Alphense gemeenteraad heeft 750.000 euro ter beschikking gesteld voor een aantal onderzoeken naar de Gnephoek polder. De uitkomsten moeten antwoorden geven op vragen van de provincie Zuid-Holland en de rijksoverheid.

Wethouder van As heeft aangegeven dat er niet zal worden gebouwd als er een negatief advies uit deze onderzoeken komt. “Dan gaan we niet bouwen en gaan we met elkaar in gesprek wat er dan wel met de Gnephoekpolder moet gebeuren. Ik ben niet zo gek om dan door te zetten."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.