Josh Walet

Met regelmaat terugkerend overleg over bouwplannen Gnephoek

Ambtenaren van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem gaan een regelmatig terugkerend overleg invoeren over de Alphense plannen voor huizenbouw in de Gnephoek.

Alphense wethouder Gerard van As en wethouder Dolf Kistemaker van de gemeente Kaag en Braassem hebben daarnaast afgesproken dat ze hier persoonlijk bij aan zullen schuiven op het moment dat de gemoederen op gaan lopen.

Wanneer er in de Gnephoek daadwerkelijk duizenden woningen gebouwd gaan worden zullen de wegen door Woubrugge en Leimuiden vanzelfsprekend ook een stuk meer drukte te verwerken krijgen. Dit is dus van grote invloed op de gemeente Kaag en Braassem. De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft om die reden dan ook gevraagd om korte lijntjes te houden met Alphen aan den Rijn, om de leefbaarheid van hun dorpen goed in het oog te houden.

Onderzoeken

Of er ook echt gebouwd gaat worden in de Gnephoek is nog steeds niet zeker. De Alphense gemeenteraad heeft 750.000 euro ter beschikking gesteld voor een aantal onderzoeken naar de Gnephoek polder. De uitkomsten moeten antwoorden geven op vragen van de provincie Zuid-Holland en de rijksoverheid.

Wethouder van As heeft aangegeven dat er niet zal worden gebouwd als er een negatief advies uit deze onderzoeken komt. “Dan gaan we niet bouwen en gaan we met elkaar in gesprek wat er dan wel met de Gnephoekpolder moet gebeuren. Ik ben niet zo gek om dan door te zetten."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: