Josh Walet

Met zoveel inwoners is de bevolking in onze gemeente in 2020 gestegen

Gemeenten gelegen in de nabijheid van grote steden groeiden het afgelopen jaar het hardst. Ook in de gemeente Alphen aan den Rijn steeg het aantal inwoners in 2020.

Op 1 januari stond de teller van het aantal inwoners in de gemeente Alphen aan den Rijn op 111.897. In december groeide het aantal inwoners in onze gemeente naar 112.552. Een stijging van 655 inwoners, wat gelijk staat aan een stijging van 0,6 procent. Hiermee is Alphen de grootste gemeente in het Groene Hart. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS verklaart dat de stijging van het aantal inwoners in gemeenten die in de buurt van grote steden liggen, het grootst is. Zo steeg het aantal inwoners in Waddinxveen met 3,5 procent en in Zuidplas met 2,6 procent. Dit zou ook te verklaren zijn door nieuwbouwlocaties die zijn gerealiseerd, aldus het CBS. Het gaat voornamelijk om binnenlandse verhuizingen. Door de ontwikkelingen rondom corona was er in 2020 minder sprake van immigratie en emigratie.

Andere gemeenten in de buurt van Alphen kenden in 2020 ook een bevolkingsgroei. In Woerden steeg het aantal inwoners met 0,7 procent, in Kaag en Braassem met 0,9 procent, in Nieuwkoop en Bodegraven-Reeuwijk met 1,2 procent.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.