Advertorial Politiek

Meteen al een flinke rel tussen Nieuw Elan en CDA

De gemeenteraadsverkiezingen zijn amper twee dagen achter de rug of er is al een fikse rel tussen winnaar Nieuw Elan en de gedoodverfde partner CDA. In een onbewaakt ogenblik heeft Gerard van As een aantal uitspraken gedaan die onder meer bij wethouder Kees van Velzen verkeerd zijn gevallen.

Gerard van As, huidig wethouder voor Nieuw Elan en onderhandelaar voor de nieuwe coalitie, heeft tijdens de 'afterparty' in het gemeentehuis tegen bevriende partijleden gezegd dat er onderling weleens ongenoegens waren tussen Nieuw Elan en CDA. "Dat is opgevangen door een verslaggever van het AD", vertelt Van As. "Nu staat er prominent in de krant dat ik het mooi vind dat het CDA 'een tikkie' heeft gekregen. Ik heb dat gezegd in de euforie van de verkiezingswinst en ik heb inmiddels mijn excuus aangeboden."

Van As vindt dat er veel CDA-mensen op een cruciale plek in het gemeentehuis zitten. Daarmee doelt Van As op de burgemeester, gemeentesecretaris (directeur van het ambtelijk apparaat), griffier, eerste loco-burgemeester en twee wethouders.

De uitspraken die het AD van vrijdagochtend haalden, zijn bij het CDA in het verkeerde keelgat geschoten. "Leuk dat Van As meteen een excuusmail stuurt, maar hier moet nog wel heel stevig over gesproken worden. Ik heb Van As vaak genoeg gered in de coalitie", aldus een furieuze Van Velzen. "Dit is nog niet klaar."

Op de foto: Gerard van As en burgemeester Liesbeth Spies tijdens de verkiezingsavond.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Aarhof verkocht
Stadshart gisteren 20:46

Aarhof verkocht

Winkelcentrum de Aarhof is verkocht aan de HAL. Morgen worden de plannen voor het winkelcentrum bekend gemaakt. We gaan u op de hoogte houden.