Museumpark Archeon

Middeleeuwse weken in Museumpark Archeon

Heb jij nog geen weekendplannen? Breng dan een bezoekje aan Museumpark Archeon. Deze zomer organiseert het museumpark speciale themaweken. Dit weekend staat in het teken van het middeleeuwse Gravendam.

Gravendam viert t/m 31 juli de middeleeuwse weken, vol vermaak, informatie en middeleeuwse gezelligheid. Breng een bezoek aan de middeleeuwse markt waar de bakker, schoenmaker, mandenmaker, visser en tingieter hun waar aanbieden en demonstraties geven. Geniet van de muziek en het straattheater en speel oude spelletjes op de dam. Word een ridder en leer zwaardvechten, boogschieten, schrijven met een veer en meer. Wanneer je alle activiteiten hebt uitgevoerd, word je tot ridder geslagen en ontvang je een riddercertificaat.

In augustus worden ook nog de Romeinse weken en de Viking week georganiseerd in Archeon.

Om Archeon te bezoeken hebben alle bezoekers een geldig entreebewijs en een aankomsttijdsslot reservering nodig, ook als men al een ticket of Museumkaart heeft. Zo houden zij de bezoekaantallen onder controle. Het bezoek kan gereserveerd worden op archeon.nl. Lees meer over de maatregelen op archeon.nl/nl/archeon-is-weer-open.html.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Bekende Alphenaren in de stoel bij Gilbert gisteren 15:46

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Romeinen gisteren 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen 24 okt. 2020 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!