Alphens EV

Minder geld gemeente naar externe deskundigen

De gemeentelijke organisatie in Alphen aan den Rijn moet 1 miljoen euro bezuinigen. Wethouder Kees van Velzen denkt dat dat wel kan, omdat er voor circa 9 miljoen euro aan externe medewerkers wordt ingehuurd.

Wethouder Van Velzen zegt dat 1 miljoen euro bezuinigen realistisch is, want: "Het gaat bij externe inhuur niet alleen om deskundigen, maar ook om kortstondige vervangingen bijvoorbeeld als vuilnisman. Dat moet gewoon." Verder meldt de wethouder dat Alphen aan den Rijn vergeleken met andere gemeenten een lager percentage inhuur heeft.

Externe deskundigheid kan wel minder worden ingehuurd. Enerzijds omdat er nu voor de betreffende functies vacatures worden geopend, anderzijds omdat er binnen de gemeentelijke organisatie voor een nieuwe vorm van werken is gekozen.
Het vacaturebeleid was een periode mondjesmaat. Inmiddels worden meer ambtenaren met specialistische deskundigheid in vaste dienst genomen. Dat is goedkoper en een kleiner risico dan een aantal jaren geleden, omdat er ook vergrijzing optreedt.
De nieuwe manier van werken houdt in dat gewerkt wordt in teams en dat er flexibel wordt omgegaan met inzetten van medewerkers in projectteams op basis van competenties.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.