Pixabay.com

Minder inbraken tijdens zomervakantie Alphen

Het aantal inbraken in de zomervakantie in de gemeente Alphen aan den Rijn is afgenomen. Het is vandaag de eerste Europese dag tegen woninginbraken. Met de vakantie die voor de deur staat vraagt de politie vandaag extra aandacht voor dit soort misdrijven.     

 

Sinds 2012 is aantal inbraken gehalveerd maar het blijft noodzakelijk om je woning goed te beschermen tegen inbrekers. ‘Een inbraak in je woning is een heel heftige ervaring. Een wildvreemde die je huis openbreekt, doorzoekt en je spullen steelt. Op de plek waar je je het veiligst moet voelen', zegt Sybren van der Velden op politie.nl.

Goed hang en sluitwerk voorkomt al snel een inbraak. Hoe meer moeite de inbreker moet doen, hoe sneller je ze afschrikt. In de zomer ziet de politie ieder jaar een piek, dat komt door de zomervakantie. Inbrekers hebben allerlei trucjes om te controleren of je op vakantie bent, zoals een stukje plakbank op de deurpost. Als deze er een paar dagen later nog zit, weten ze dat je niet thuis bent.

Daling inbraken Alphen aan den Rijn
Het AD heeft een onderzoek gedaan naar het aantal inbraken in de zomermaanden aan de hand van politiegegevens. In Alphen aan den Rijn is het aantal inbraken in de zomermaanden met 13,3% gedaald. In meer dan honderd gemeenten is dit percentage juist gestegen. In de gemeente Alphen worden er extra maatregelen genomen om het aantal inbraken te laten verminderen. Personen die inbrekersgereedschap bij zich hebben riskeren een boete van 2500 euro.

Een andere maatregel is de familie-aanpak. "Je ziet vaak dat broertjes en zusjes van daders ook het foute pad kiezen. Dit proberen we te voorkomen met deze aanpak", liet politiechef John Nieumeijer weten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.