Pixabay

Minder woninginbraken tijdens corona in Alphen aan den Rijn

Van maart tot en met augustus 2020 werd er in Nederland per 10.000 huishoudens gemiddeld 24,4 keer ingebroken in woningen en bijgebouwen. Dit is een daling van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar met hoeveel inbraken is de gemeente Alphen aan den Rijn gedaald?

In de periode maart tot en met augustus 2020 werd er in Zuid-Holland gemiddeld 25,2 keer ingebroken per 10.000 huishoudens. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiedata.

Binnen de provincie Zuid-Holland vonden de meeste inbraken plaats in Vlaardingen (50,3 per 10.000 houdens), Oegstgeest (44,1) en Bodegraven-Reeuwijk (43,8). De gemeenten waar per 10.000 huishoudens juist het minst vaak werd ingebroken zijn Hardinxveld-Giessendam (7,1), Brielle (9) en Hendrik-Ido-Ambacht (9,9).

Daling in Alphen aan den Rijn

De gemeente Nieuwkoop heeft dit jaar de hoogste stijging in het gemiddeld aantal inbraken; van gemiddeld 6,8 inbraken per 10.000 huishoudens naar 15,4 inbraken. Een stijging van maar liefst 8,6 inbraken.

In de naastgelegen gemeente Alphen aan den Rijn werden er van maart tot en met augustus 20,9 inbraken gemeld per 10.000 inwoners. Dit is een magere daling van 0,6 inbraken. In de gemeente Kaag en Braassem werd er dit jaar 16,6 inbraken gemeld per 10.000 inwoners. Dit is een daling van 4,4 inbraken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Advertorial Horeca gisteren 17:49

Bedrijfskerstdiner wordt spectaculaire Drive Thru

Alfreds heeft iets unieks bedacht. Normaal gesproken hebben zij in de decembertijd veel bedrijven die bij hen de kerstdiners en kerstborrels boeken. Dit jaar wordt dat toch even anders, dus daar moest een nieuw en uniek idee voor komen: de Alfreds Drive Thru!

Politie gisteren 17:22

Jongens fietsen over straat met ‘coronabanner’

Het was een merkwaardig gezicht toen politieagenten zaterdagnacht drie jongens in de Planetenbuurt zagen fietsen. Zij hadden namelijk een banner met daarop de coronaregels bij zich.