Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.

Natuurlijk zijn er mensen die noodgedwongen naar buiten moeten. Als je shift om tien uur of om middernacht begint, dan heb je niet veel keus. In een ziekenhuis bijvoorbeeld, of bij de brandweer of bij bedrijven die nog 24/7 draaiende machines en mensen in huis hebben. Dan moet je dus wel.

Voor de rest van de Alphenaren is het een kwestie van behalve de hond ook de kat aanlijnen en uitlaten of je leent de hond van de buren. Wellicht is een konijn of een cavia of een flinke hagedis een goed huisdier om dat avondrondje mee te lopen, zodat je toch legaal naar buiten kunt. Zelfs al deed je dat voorheen nooit.

Alle gekheid op een stokje. Als het helpt om de zorg te ontlasten, dan moeten we gewoon binnen blijven met z’n allen. Dan hoeven er geen mensen geweigerd te worden in ziekenhuizen. Dan is er net aan genoeg zorgpersoneel inzetbaar om de boel niet helemaal in te laten storten.

Er staan nu al meer dan genoeg mensen met heel veel verschillende ziekten op wachtlijsten die gewoon geholpen hadden moeten worden. Er worden mensen naar de andere kant van het land gestuurd bij gebrek aan zorg. En even voor de duidelijkheid: het gaat niet om een bed. Een bed zet je zo neer. Het gaat om al die goed opgeleide en zeer betrokken mensen die in de zorg werken. Zij zijn met veel te weinig en zij moeten een klus klaren die bijna niet te doen is.

Dat hebben we met z’n allen zelf voor elkaar gekregen. Vooral lekker stemmen op politieke partijen die vinden dat wij allemaal fraudeurs zijn en die alles, inclusief zoiets essentieels als een goede gezondheidszorg, aan marktwerking over wil laten. Dit mensen, is het resultaat.

Ik vind die avondklok helemaal geen probleem. En, dat is het ook niet. De stompzinnige associaties met de Tweede Wereldoorlog ten spijt, is er niks aan de hand als we lekker binnen blijven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!