Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.

Natuurlijk zijn er mensen die noodgedwongen naar buiten moeten. Als je shift om tien uur of om middernacht begint, dan heb je niet veel keus. In een ziekenhuis bijvoorbeeld, of bij de brandweer of bij bedrijven die nog 24/7 draaiende machines en mensen in huis hebben. Dan moet je dus wel.

Voor de rest van de Alphenaren is het een kwestie van behalve de hond ook de kat aanlijnen en uitlaten of je leent de hond van de buren. Wellicht is een konijn of een cavia of een flinke hagedis een goed huisdier om dat avondrondje mee te lopen, zodat je toch legaal naar buiten kunt. Zelfs al deed je dat voorheen nooit.

Alle gekheid op een stokje. Als het helpt om de zorg te ontlasten, dan moeten we gewoon binnen blijven met z’n allen. Dan hoeven er geen mensen geweigerd te worden in ziekenhuizen. Dan is er net aan genoeg zorgpersoneel inzetbaar om de boel niet helemaal in te laten storten.

Er staan nu al meer dan genoeg mensen met heel veel verschillende ziekten op wachtlijsten die gewoon geholpen hadden moeten worden. Er worden mensen naar de andere kant van het land gestuurd bij gebrek aan zorg. En even voor de duidelijkheid: het gaat niet om een bed. Een bed zet je zo neer. Het gaat om al die goed opgeleide en zeer betrokken mensen die in de zorg werken. Zij zijn met veel te weinig en zij moeten een klus klaren die bijna niet te doen is.

Dat hebben we met z’n allen zelf voor elkaar gekregen. Vooral lekker stemmen op politieke partijen die vinden dat wij allemaal fraudeurs zijn en die alles, inclusief zoiets essentieels als een goede gezondheidszorg, aan marktwerking over wil laten. Dit mensen, is het resultaat.

Ik vind die avondklok helemaal geen probleem. En, dat is het ook niet. De stompzinnige associaties met de Tweede Wereldoorlog ten spijt, is er niks aan de hand als we lekker binnen blijven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Kunst en cultuur (2)

Een tijdje geleden tikte ik een stukje tekst met een paar ongenoegens over de nieuwe kunst en cultuurvisie. Niet de versie uit 2019 trouwens. Die rammelde zo dat de oude wethouder van cultuur zijn huiswerk over moest doen. De herkansing is voor de nieuwe wethouder van cultuur.

Coronavirus in Alphen gisteren 19:41

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.

Wonen en bouwen gisteren 18:20

Rode Dorp voor even door het leven als Oranje Dorp

Op dit moment zijn bouwvakkers bezig om het Rode Dorp flink onder handen te nemen. De fundering van nagenoeg alle nieuwe woningen staat. Om de buurt toch nog wat gezelligheid mee te geven, hebben bewoners de bouwhekken in de straat voorzien van oranje-versiering. 

Maatschappelijk gisteren 16:04

Campagne om zwerfaval tegen te gaan in recreatiegebieden in Alphen

De zomerperiode betekent meer recreanten in Alphen. Wie bijvoorbeeld een rondje Zegerplas loopt, ziet vaak de resten nog liggen, zoals lege blikjes en verpakkingen. En dat is een doorn in het oog. Deze week is Schone Buurt Coaches gestart met een campagne om zwerfafval in recreatiegebieden in Alphen tegen te gaan.

Gemeente gisteren 15:19

Bewaakte fietsenstallingen in het centrum weer langer open

De bewaakte fietsenstallingen in het centrum van Alphen zijn weer langer open. Vanwege de pandemie waren er aangepaste openingstijden. Nu alles langzaam weer bij het oude komt, kunnen mensen ook weer hun tweewieler langer kwijt in de fietsenstallingen aan het Fossapad en de Aarkade.