Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA BBB in de lokale politiek

BBB is uiteraard een tegenbeweging. Net als de PVV en FvD dat waren. Kennelijk heerst er grote onvrede over de politiek in heel Nederland, want de nieuwkomer heeft dik gewonnen ook in Alphen aan den Rijn.

Meestal worden verkiezingen voor Provinciale Staten beschouwd als een tussentijdse graadmeter voor de landelijke verkiezingen en/of lokale verkiezingen. Dat gaan we echter pas zien als het stof van de stembiljetten is neergedaald en de gekozen dames en heren daadwerkelijk op het pluche zitten. Want: heeft BBB wel genoeg gekwalificeerde mensen om op die zetels plaats te nemen? En: willen de verliezers wel samenwerken? Maar vooral: gaat de hele bubs straks rollebollend over straat?

BoerBurgerBeweging heeft overal, ook in de gemeente Alphen aan den Rijn, de meeste stemmen opgehaald, op gepaste afstand gevolgd door de VVD. Net als voorheen PVV en FvD dat deden. De partijen hebben gemeen dat ze gedijen als tegenpartij. Het huidige beleid deugt niet, dus het moet anders. Hoe dat 'anders' er dan uit gaat zien, horen we vervolgens nooit.

In de Alphense politiek is geen PVV te bekennen en FvD moet het als splinter met één zetel zien te redden. BBB is hier voor Provinciale Staten wel de grootste geworden met 17,9 procent van de stemmen, maar het is geen lokale speler. De vraag is nu of BBB het over een paar jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen beter gaat doen dan de andere tegenbewegingen.

Als we de uitslag afzetten tegen de Alphense gemeenteraad zie je een beetje een voortzetting van de trend. VVD en de combi GroenLinks/PvdA zijn ongeveer even groot, CDA is een stukje kleiner evenals D66. De grote Alphense speler is Nieuw Elan en die lokale partij is in principe ontstaan als een tegenbeweging, dat is de overeenkomst met BBB.

Het grote punt voor alle tegenbewegingen is dat zij signaleren dat de inwoners van dit land, deze provincie en deze gemeente niet worden gehoord. De vraag is nu of de lokale reus Nieuw Elan in de komende jaren kan bewijzen dat inwoners niet alleen meetellen, maar leidend zijn. Kan Nieuw Elan dat niet, dan staat ook lokaal de deur wagenwijd open voor BBB.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.