Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Ergens tussen twee weken terug en nu is er iets veranderd. Gisteren kwam de VVD met een waslijst aan wijzigingen voor de plannen van bouwwethouder Gerard van As. In alle gevallen zou zo’n wijziging bij voorbaat bouwen bouwen bouwen helemaal of deels blokkeren of lastiger maken.  

Een masterplan voor de Noordrand vindt de VVD niet nodig. Waarom niet? Nou, de provincie is tegen woningen in de polder aan de rand van de stad.
Sinds wanneer laat de VVD zich tegenhouden door wat 'de' provincie wil? We hebben de N11 ook gekregen omdat vooral VVD-wethouders én het Alphense bedrijfsleven zich daar voor in hebben gezet tegen de verdrukking van de provincie in.

Een ander bouwplan is dat met de naam Bospark. De locatie heet zo omdat de school die er nu staat zo heet. Vernoemd naar het naastgelegen park. De VVD is nu erg bang dat er bomen in het stadspark Bospark worden gekapt om woningen te kunnen bouwen.
Beetje moeilijk te rijmen met de bijnaam 'wethouder van bomenkap' van de laatste VVD-wethouder in de vorige coalitie. En: nee VVD, er wordt niets in het park gekapt. De school wordt gesloopt en op die plek worden woningen gebouwd.

De onorthodoxe locatie waar de meeste woningen kunnen worden gebouwd, is het parkeerterrein van ARC. Het terrein wordt vooral volop gebruikt in de weekenden waarin het eerste thuis speelt en tijdens meerdaagse evenementen. Door personenauto’s en door grote touringcars.
Het plan is om boven het terrein een woonwijk op poten neer te zetten. De woningen komen dan op gelijke hoogte met de omliggende wegen en de voetballers kunnen onder de woningen parkeren, samen met de bewoners.
De VVD ziet het plan voor een kleine tweehonderd woningen bij ARC niet zitten. Er worden te veel bomen gekapt en de wijk ligt ver van alle stedelijke voorzieningen.
Nu heeft de VVD daar wel gelijk in en dat wijkje op die plek is een onzalig idee. Maar: het rijmt gewoon niet met de kreet bouwen bouwen bouwen.

Een plusje gaat trouwens ook naar de VVD. De partij vond het, net als vrijwel de voltallige gemeenteraad, een goed idee om in te zetten op een Knarrenhof. Dat lijkt mij nou ook een aardig plan en een aardige plek, zo naast het Bospark. Graag daar inderdaad maar bouwen bouwen bouwen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt gisteren 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.