Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Digitaal vergaderen

Digitaal vergaderen is nog best een hele kunst. Half Nederland heeft er inmiddels ervaring mee. Via het werk. Via de school. Via overheden. De Alphense gemeenteraad vergaderde donderdagavond voor het eerst digitaal en dat was een hele belevenis.

Digitaal handig. Veel gemeenteraadsleden zijn dat duidelijk niet. De uitdagingen variëren van ‘hoe kom ik in beeld’ via ‘hoe is het geluid’ naar ‘hoe kom ik in die digitale vergadering terecht’.

Aan de duurzame raadsleden van GroenLinks is het fenomeen digitaal vergaderen niet besteed. Wouter van Kleef heeft de hele vergadering liggend doorgebracht. Het is niet bij hem opgekomen om de camera een kwartslag te draaien. Fractiegenoot Marijke Kottenhage kon alles zien en horen, maar voor ieder ander was ze een tijdlang spoorloos. José Huls meldde aan de voorzitter, Liesbeth Spies, dat Marijke via de app liet weten eraan te werken. Dat lukte gelukkig op tijd om haar bijdrage aan het debat netjes te kunnen leveren.

René Driesen merkte na afloop van de digitale vergadering op dat nu alle raadsleden wel begrijpen hoe het zit met tinnitus. Een aandoening aan de oren waardoor je de hele dag hoort piepen en fluiten. Dat was inderdaad nu ook het geval met het geluid van de raadsvergadering.

Helma van der Louw van het CDA had sowieso moeite met het geluid. Het stond een beetje hard... waardoor ze compleet onverstaanbaar werd. Fractiegenoot Jeroen van Gool, die duidelijk wel een digitale vergadertijger is, zal haar vast binnenkort bijspijkeren. Dan gaat het de volgende keer beter.

Beeld was ook zo’n ding.
Mark Vermeulen had de camera in eerste instantie op zijn kruin gericht, maar herstelde dat snel toen hij zichzelf in het vizier kreeg. Bas Wienbelt (VVD) is helemaal niet in beeld geweest. Maar die heeft zo’n herkenbare stem dat Spies wel geloofde dat hij aan de andere kant van de lijn hing.

Wie er dan weer wel een hele tijd was, was Wil Verschuur. De voorvrouw van Beter Alphen verzuimde om het beeld en geluid uit te zetten. Toen ze dat eenmaal in de gaten kreeg, werd dat euvel hersteld. Zo goed, dat ze spontaan uit de digitale vergadering verdween en niet meer terugkwam.

Ondanks het gedoe met beeld en geluid slaagde de gemeenteraad er in om een fatsoenlijke vergadering te houden. Alle punten werden netjes behandeld. Na de trage start ging dat zelfs behoorlijk vlot. Dus complimenten voor de raadsleden en volgende maand een perfecte digitale vergadering afleveren moet kunnen…


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 16:59

Kinderen voor Kinderen gaat op bezoek in Museumpark Archeon

De Kinderboekenweek 2020 is van start gegaan. Het thema is ‘En toen?’, waarbij we teruggaan in de geschiedenis. Kinderkoor Kinderen voor Kinderen is letterlijk de geschiedenis ingedoken en bracht hiervoor een bezoek aan Museumpark Archeon in Alphen.

Evenementen gisteren 15:55

Horrorliefhebbers zijn welkom in Alphens Spookhuis

Op maandag 19 oktober opent de ‘Fright Factory’ haar deuren aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. Deze Halloween experience is een project vanuit Poppodium MAX en Stichting De Fantasie Compagnie.

Rechtszaak gisteren 15:04

OM eist jeugd-tbs tegen tiener voor doodsteken neef

De 19-jarige Alphenaar die op 23 februari zijn 16-jarige neef uit Amsterdam doodstak in de Diamantbuurt in Alphen had waanbeelden, zo zei hij zelf tijdens de zitting op woensdag 30 september. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jeugd-tbs geëist tegen de verdachte.

Advertorial Dieren gisteren 14:23

Open dag bij de Kleine Hondjes Club

Shih Tzu’s, Jack Russels, Teckels en andere kleine honden opgelet! Op zondag 4 oktober houdt de Kleine Hondjes Club een open dag. En daar kun jij bij zijn!