Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Digitaal vergaderen

Digitaal vergaderen is nog best een hele kunst. Half Nederland heeft er inmiddels ervaring mee. Via het werk. Via de school. Via overheden. De Alphense gemeenteraad vergaderde donderdagavond voor het eerst digitaal en dat was een hele belevenis.

Digitaal handig. Veel gemeenteraadsleden zijn dat duidelijk niet. De uitdagingen variëren van ‘hoe kom ik in beeld’ via ‘hoe is het geluid’ naar ‘hoe kom ik in die digitale vergadering terecht’.

Aan de duurzame raadsleden van GroenLinks is het fenomeen digitaal vergaderen niet besteed. Wouter van Kleef heeft de hele vergadering liggend doorgebracht. Het is niet bij hem opgekomen om de camera een kwartslag te draaien. Fractiegenoot Marijke Kottenhage kon alles zien en horen, maar voor ieder ander was ze een tijdlang spoorloos. José Huls meldde aan de voorzitter, Liesbeth Spies, dat Marijke via de app liet weten eraan te werken. Dat lukte gelukkig op tijd om haar bijdrage aan het debat netjes te kunnen leveren.

René Driesen merkte na afloop van de digitale vergadering op dat nu alle raadsleden wel begrijpen hoe het zit met tinnitus. Een aandoening aan de oren waardoor je de hele dag hoort piepen en fluiten. Dat was inderdaad nu ook het geval met het geluid van de raadsvergadering.

Helma van der Louw van het CDA had sowieso moeite met het geluid. Het stond een beetje hard... waardoor ze compleet onverstaanbaar werd. Fractiegenoot Jeroen van Gool, die duidelijk wel een digitale vergadertijger is, zal haar vast binnenkort bijspijkeren. Dan gaat het de volgende keer beter.

Beeld was ook zo’n ding.
Mark Vermeulen had de camera in eerste instantie op zijn kruin gericht, maar herstelde dat snel toen hij zichzelf in het vizier kreeg. Bas Wienbelt (VVD) is helemaal niet in beeld geweest. Maar die heeft zo’n herkenbare stem dat Spies wel geloofde dat hij aan de andere kant van de lijn hing.

Wie er dan weer wel een hele tijd was, was Wil Verschuur. De voorvrouw van Beter Alphen verzuimde om het beeld en geluid uit te zetten. Toen ze dat eenmaal in de gaten kreeg, werd dat euvel hersteld. Zo goed, dat ze spontaan uit de digitale vergadering verdween en niet meer terugkwam.

Ondanks het gedoe met beeld en geluid slaagde de gemeenteraad er in om een fatsoenlijke vergadering te houden. Alle punten werden netjes behandeld. Na de trage start ging dat zelfs behoorlijk vlot. Dus complimenten voor de raadsleden en volgende maand een perfecte digitale vergadering afleveren moet kunnen…


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.