Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Geraniums

Een oude vriend van mij schreef vanmiddag een berichtje op zijn facebookpagina. Hij meldt al dagen naar een knipperende cursor te staren, maar hij weet niet wat hij kan of moet zeggen. Hij wordt stil, kijkt, luistert, beleeft en zwijgt. Ik snap wat hij zegt.

Bij mij staat de cursor ook langer te knipperen dan gebruikelijk. Maar ik kan niet zwijgen. Als iedereen zwijgt, dan kan er ook niemand meer luisteren of beleven of kijken of spontaan in de lach schieten of zich lekker ouderwets ergeren. Dan wordt het helemaal oorverdovend stil in een tijd waarin er al een enorme druk op alle sociale contacten in levende lijve ligt door het C-woord.

Sociale contacten via facebook (of een ander sociaal medium) zijn juist nu voor veel mensen cruciaal. Het is soms het enige persoonlijke contact op een dag. De scholen zijn gesloten. Bij elkaar op visite is uit den boze. Op bezoek in zorginstellingen mag niet, ook niet bij opa en oma. Gezellig winkelen of een leuke lunch, het kan niet. Er wordt thuis gewerkt, dus ook geen collega’s bij het koffieapparaat. Heel veel mensen wonen alleen, die hebben dan ook nog eens geen aanspraak van man/vrouw en/of kinderen.

Nu is de tijd om op social media toch iets te zeggen, te delen, te laten zien of over te praten. Maakt niet uit wat. Als het maar niet nog meer over dat C-woord is. Dat wordt door alle media ruim verslagen. TV, radio en online. Je kunt er niet omheen en als je een klein beetje op hebt gelet, weet je dat dat het komende jaar zo blijft. Het gaat niet weg.

Dus zitten een heleboel mensen de hele zomer achter de geraniums. Als het een beetje lekker weer is op het balkon of in de tuin. Laten we met z’n allen zorgen dat dat alleen letterlijk zo is. En laten we de social media echt sociaal maken, zodat het een contact met de buitenwereld is voor iedereen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs vandaag 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt vandaag 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.