Blog Algemeen

MINERVA Grofvuil

GroenLinks had ons een motie beloofd om de ophaaldag grofvuil terug te halen. Een keer in de zoveel tijd en gratis. Door wat gesteggel achter de schermen is die opdracht aan de wethouder nu uitgesteld naar juni. Maakt niet uit, als we onze grofvuildag maar terugkrijgen.

In het gemeentehuis hadden de afvaljongens bedacht dat een afvalbrengstation een heel goed idee is. Is ook een goed idee en bovendien milieuvriendelijk. Iedereen stopt een keer in de zoveel tijd z’n auto vol en dan huphup naar Afvalbrengstation Ecopark De Limes.

Het is stukken goedkoper als iedereen z’n eigen auto pakt. Voor de gemeente dus. Niet voor ons. Wij betalen de benzine, zij niet.

Het is ook gemakkelijker voor de afvaljongens. Hoeven er geen schema’s meer met wanneer die grofvuilwagen welke route rijdt en er hoeft ook geen schoonmaakdienst achteraan voor alles wat is weggewaaid en ondertussen in de struiken ligt.

Ik heb het altijd een beetje merkwaardig gevonden dat 'we' van de gemeente allemaal op de fiets moeten, behalve als het beter uitkomt dat 'we' allemaal met de auto komen. Dus aan de ene kant moeten we milieuvriendelijk op de fiets en aan de andere kant hebben we natuurlijk allemaal een auto om onze zooi een paar kilometer verderop naar het afvalbrengstation te brengen.

Nu hebben we dus bij lange na niet allemaal een auto. Er zijn heel veel mensen die zelfs helemaal geen rijbewijs hebben. Of ze hebben dat wel en ook een auto, maar het is een Suzuki of een Smart of een sportkarretje zonder dak. Waar je amper zelf inpast.
Of je bent een rasechte schijterd die die stomme Limeslus niet durft te nemen. Het is daar namelijk heel overzichtelijk. Maar niet heus.

Geen probleem, aldus de afvaljongens.
Je gaat gewoon op je knieën of er iemand bereid is om jou en je zooi even heen en weer te rijden. Moeten de iemand uit je netwerk wel iets van een busje hebben, want je laat ze natuurlijk niet rijden met maar één dingetje.
Of je belt naar dat afvalbrengstation of ze het op een dag komen halen. Dat kan namelijk, maar dat is niet gratis. Bovendien: om nou de ophaaldienst te bellen voor een ouwe stoel en een kapotte stofzuiger is best overdreven.

Ik hoop maar dat het gesteggel achter de schermen er niet toe leidt dat die motie stiekem in het ronde archief verdwijnt. Bij mij staan twee oude stofzuigers, wat oud hout, een kapotte lamp en nog wat ander huisraad met smart te wachten totdat ik ze een keer aan de weg mag zetten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!