Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.

Het tien jaar feestje is er voor de hele gemeente. Een heleboel kleine feestjes, op straat en in de buurt, krijgen subsidie en dan kunnen de beentjes los. Iedereen mag ook een idee voor een feestje indienen en het dan organiseren. Simpeler kan het bijna niet.

Het is de bedoeling dat alle feestjes of iets met cultuur te maken hebben of mensen samenbrengen. De enige voorwaarde is dat de activiteit moet passen bij ‘het vieren van 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid’.

Er komen ook grotere feestjes die door verenigingen of organisaties worden bedacht en in elkaar gezet. Een ervan is een gratis Midzomernachtfeest, een ander is de Cultuur4daagse en ook de Canon van gemeente Alphen aan den Rijn wordt gelanceerd.

Kortom: een heel jaar feestjes met voor ieder wat wils om de hoek of op een centrale locatie en ook nog een bijdrage uit de feestpot die de gemeenteraad ter beschikking heeft gesteld.

Wat wil je nog meer?

Kennelijk een heleboel.

Vooral klagen over een niet-bestaande annexatie en slecht groenonderhoud. Maar klagen helpt niet en er zijn vast wel omwonenden die zelf een hark en een schoffel in de schuur hebben staan als het dan allemaal echt zo erg is.

Over de ongelooflijke domme voorstellen om iets anders met dat geld te doen is gewoon niet nagedacht. Of er zijn mensen die echt maar één hersencel hebben. Als ‘ze’ het feestbudget over alle inwoners verdelen, krijgt iedereen net iets minder dan een euro…

Dus haal die doppen van de koppen en doe gewoon eens lekker positief mee tijdens de feestjes die door anderen worden georganiseerd. De klagers zullen vast dat werk niet verzetten. Enne: leuke feestjes vier je met z’n allen. Dat is de achterliggende gedachte van 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.