Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Han heeft ballen

Kennelijk is jezelf binnenkort pensioneren genoeg om een paar ballen te kweken waar iedereen U tegen mag zeggen. Han de Jager, sinds jaar en dag wethouder in Alphen aan den Rijn, neemt afscheid van de politiek maar wil voor die tijd het Kabinet een poepje laten ruiken.

Wat is het geval?
De rijksoverheid heeft er onder het liberale kabinet een handje van om alle sociale maatregelen over de schutting naar de gemeenten te gooien. Met een forse taak, maar zonder de centen.
Denk maar aan de jeugdzorg waar nog steeds oorlog over wordt gevoerd, omdat die zorg knalduur is. Het kabinet belooft al jaren dat 'het' wordt geregeld met de gemeenten. Het geld komt alleen niet deze kant op.

Eenzelfde staaltje ongein op kleinere schaal is uitgehaald met huishoudelijke zorg voor mensen in de Wmo. Tuurlijk moeten al die mensen met een beperking iemand hebben die de boel komt schoonmaken.
En, fidele peer als Rutte c.s. is, dat hoeft helemaal niet veel te kosten. Weet je wat? Iedereen die een hulp in de huishouding nodig heeft, betaalt daar 19 euro per maand voor. Maakt niet uit hoeveel uren die dame, meestal zijn het vrouwen, maakt.
Maakt ook niet uit wat iemand verdient. Het is tenslotte Wmo en dat zijn allemaal minimumuitkeringstrekkers. Zoiets zal ambtenaar XYZ op het ministerie hebben gedacht.

Al voor de letters in dat wetje waren opgedroogd liepen alle gemeenten verenigd in de Vereniging Nederlandse Gemeenten te hoop. Zij zagen aankomen dat die hulp in de huishouding voor elke gemeente een dure grap zou zijn en dat er weer geen geld onderweg was vanuit het kabinet.

En boy, hebben zij even gelijk gekregen.
Voor al die mensen in onze gemeente die zich voor 19 euro in de maand de ballen uit de broek lachen moet maar liefst een dikke 7 miljoen euro worden bijgelegd. Het aantal gebruikers van dat goedkope abonnementje, de kabel is duurder, is binnen een jaar verdubbeld en de meesten hebben een aanzienlijk hoger inkomen dan een minimumuitkering.

En daarom gaat wethouder Han de Jager een staaltje burgerlijke ongehoorzaamheid uitvoeren. Hij stuurt een voorstel naar de gemeenteraad om die hulp gewoon inkomensafhankelijk te maken, zoals het hoort.

Nou kijken of ze in de raad ook ballen hebben. Net als Han. Want Han, die heeft ballen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.