Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Hobby

In tijden van nood is het heel gemakkelijk om net te doen of mensen geen dak boven hun hoofd hebben en niet genoeg te eten. Gelukkig zitten we hier in Nederland niet in een vluchtelingenkamp. Dus zijn 'tijden van nood' hier echt heel anders dan op de Griekse eilanden of in Syrië.

Iedereen heeft hier een dak boven zijn hoofd. Iedereen heeft genoeg te eten. Iedereen heeft kleren aan het lijf. Onderwijs en zorg zijn hier goed geregeld. De werkeloosheid is nog altijd laag. Ook al loopt deze snel op, het is nog altijd niet meer dan 4,3 procent.
Kortom: ondanks de crisis gaat het met ons in Nederland nog altijd buitengewoon goed.

Na het aftreden van wethouder Leo Maat is, voordat zijn opvolger werd benoemd, door de coalitiepartners gesproken over het coalitieakkoord. Precies halverwege de periode tussen de vorige en de volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn nog een keer de puntjes op de ï gezet door de oorspronkelijke onderhandelaars.

De belangrijkste portefeuilles van GroenLinks in het Alphense college zijn duurzaamheid en cultuur. Het ene omdat dat een heel belangrijke transitie is van de ouderwetse consumptiemaatschappij naar een duurzame samenleving. Het andere omdat cultuur belangrijk is voor het welzijn van iedereen. Bovendien is cultuur  4,5 procent van de totale werkgelegenheid in Nederland en besteden de Nederlanders er in totaal ruim 14 miljard euro per jaar aan.

Uit de gesprekken tussen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks bleek al snel dat er nog stappen te zetten zijn bij duurzaamheid. Maar, er is ook al heel veel in gang gezet onder het bewind van Maat. Waar meer te doen is, is in de culturele sector. Na een moeizame start, denk aan de cultuurvisie die ‘broddelwerk’ werd genoemd, is hier nog heel veel te doen.
Er is een concreet to-do lijstje voor de nieuwe wethouder Erik van Zuylen gemaakt waar hij als nieuwbakken wethouder zijn tanden in kan zetten.

De gemeenteraad kreeg het lijstje afgelopen donderdag onder ogen. Ter informatie. Om even te zien waar de nieuwe wethouder mee bezig is. De VVD noemt cultuur een hobby. De SGP vindt cultuur niet-noodzakelijke uitgaven. De SP noemt het Spielerei.

Gelukkig zien Nieuw Elan, CDA en GroenLinks in dat cultuur heel belangrijk is voor het welzijn van de Alphense inwoners. René Driesen zei het als volgt: Wie heeft zich niet staande gehouden in coronatijd met een goed boek en troost gezocht bij muziek?


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.