Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Hobby

In tijden van nood is het heel gemakkelijk om net te doen of mensen geen dak boven hun hoofd hebben en niet genoeg te eten. Gelukkig zitten we hier in Nederland niet in een vluchtelingenkamp. Dus zijn 'tijden van nood' hier echt heel anders dan op de Griekse eilanden of in Syrië.

Iedereen heeft hier een dak boven zijn hoofd. Iedereen heeft genoeg te eten. Iedereen heeft kleren aan het lijf. Onderwijs en zorg zijn hier goed geregeld. De werkeloosheid is nog altijd laag. Ook al loopt deze snel op, het is nog altijd niet meer dan 4,3 procent.
Kortom: ondanks de crisis gaat het met ons in Nederland nog altijd buitengewoon goed.

Na het aftreden van wethouder Leo Maat is, voordat zijn opvolger werd benoemd, door de coalitiepartners gesproken over het coalitieakkoord. Precies halverwege de periode tussen de vorige en de volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn nog een keer de puntjes op de ï gezet door de oorspronkelijke onderhandelaars.

De belangrijkste portefeuilles van GroenLinks in het Alphense college zijn duurzaamheid en cultuur. Het ene omdat dat een heel belangrijke transitie is van de ouderwetse consumptiemaatschappij naar een duurzame samenleving. Het andere omdat cultuur belangrijk is voor het welzijn van iedereen. Bovendien is cultuur  4,5 procent van de totale werkgelegenheid in Nederland en besteden de Nederlanders er in totaal ruim 14 miljard euro per jaar aan.

Uit de gesprekken tussen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks bleek al snel dat er nog stappen te zetten zijn bij duurzaamheid. Maar, er is ook al heel veel in gang gezet onder het bewind van Maat. Waar meer te doen is, is in de culturele sector. Na een moeizame start, denk aan de cultuurvisie die ‘broddelwerk’ werd genoemd, is hier nog heel veel te doen.
Er is een concreet to-do lijstje voor de nieuwe wethouder Erik van Zuylen gemaakt waar hij als nieuwbakken wethouder zijn tanden in kan zetten.

De gemeenteraad kreeg het lijstje afgelopen donderdag onder ogen. Ter informatie. Om even te zien waar de nieuwe wethouder mee bezig is. De VVD noemt cultuur een hobby. De SGP vindt cultuur niet-noodzakelijke uitgaven. De SP noemt het Spielerei.

Gelukkig zien Nieuw Elan, CDA en GroenLinks in dat cultuur heel belangrijk is voor het welzijn van de Alphense inwoners. René Driesen zei het als volgt: Wie heeft zich niet staande gehouden in coronatijd met een goed boek en troost gezocht bij muziek?


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas. 

Werken gisteren 16:32

Het nieuwe vacature aanbod van week 24

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.