Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Honden

Hoewel ze reuzelief en schattig zijn, zou je in een stad of dorp geen honden moeten toestaan. Mensen zijn al niet goed bestand tegen het wonen tussen vier muren in een betonnen omgeving. Dus voor honden moet je dat al helemaal niet willen.

Huisdieren hebben in het algemeen helemaal geen goed leven. Ook niet als het baasje veel van ze houdt en vaak met ze uitgaat of hun hok regelmatig verschoont. Een dier is een dier. Of je het nu over een kanarie in een kooi hebt of over een konijn in een hok in de achtertuin of een aangelijnde hond. De crux is die kooi, dat hok en die lijn.
Voor je kinderen zou je er niet over piekeren, nou ja soms wel dus en ook voor je liefhebbende echtgenoot. Punt is: huisdieren hebben nul komma nul vrijheid, kunnen hun natuurlijke leven niet leiden en zijn er uitsluitend voor ons plezier.

Een groot probleem is daarnaast het afval van die dieren. Kattenbakvulling naast de ondergrondse vuilcontainers stinkend en wel op de stoep. Hondenpoep op elke grasspriet en onder elke struik.
Een paar jaar geleden liet de toenmalige wethouder Hans Groen in’t Wout aan de verzamelde pers een trapveldje in de Componistenwijk in Alphen-Stad zien. Hij had de kinderen uit de buurt een vlaggetje naast elke drol laten plaatsen. Maar liefst achthonderd stuks.
Dat is er niet heel veel beter op geworden. Hondenpoep is nog altijd ergernis nummer 1.

Het fenomeen huisdieren is laat in het bestaan van de mensheid ontstaan. Enige tienduizenden jaren geleden begon de ellende. Eerst als iets nuttigs: honden helpen al 40.000 jaar bij de jacht en geiten geven al 10.000 jaar melk aan hun eigenaar. Later ook als aaibaar gezelschap.

Maar het blijven dieren en zij zouden gewoon niet in steden gehouden moeten worden. Dus in plaats van hondenbelasting gaan oormerken voor poepzakjes, is het vast een goed idee om die belasting flink omhoog te gooien zodat het fenomeen huisdier een zachte dood kan sterven.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort. 

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.