MINERVA IJsbaan

Het lijkt erop dat de Alphense oppositiepartijen over de rug van de schaatsverenigingen wilden scoren. Er is nu eenmaal heel weinig waar de oppositie tegen kan zijn en dus ligt elke mogelijkheid om oppositie te voeren onder een vergrootglas.

De afgelopen weken lag een bedrag van maar liefst 683.000 euro onder dat vergrootglas. Peanuts, vond de oppositie. Voor dat geld is er de komende veertig jaar genoeg ijs voor iedereen, was het argument.

De schaatsverenigingen voelden zich gesteund en trokken een  hele grote broek aan. Er werd een kabaal geschopt alsof er duizenden schaatsliefhebbers zouden worden gedupeerd. Dat is, objectief gezien, niet het geval. De nieuwe ijshal in Leiden biedt 67 procent meer ijs. En dat is zelfs op een 250 meterbaan een vooruitgang.

Kijk, als onze twee grootste voetbalclubs, ARC en Alphense Boys, samen om een leuk kunststofgrasveld met een dak erop zouden komen vragen, dan worden zij honend de raadzaal uitgejaagd. Dan tellen argumenten over duizenden actieve leden, grote toernooien, een enorme achterban en volkssport nummer 1 echt niet mee.
Waarom drie kleine ijsclubs, met een paar honderd leden en zonder verdere achterban, dan wel recht zouden hebben op een stukje stadion is een raadsel.

Volkssport nummer 1 is voetbal, dat wordt volop op elke straathoek en op elk grasveldje gespeeld. Maar, er zijn meer kandidaten voor de top 10. Wat te denken van zwemmen? Iedere Nederlander haalt tenslotte minstens een A-diploma. Hoe zien we dan tafeltennis? Doen we allemaal aan mee op de camping. Ook aan badminton trouwens.

Gaat het kabaal in de raadzaal nu echt over mensen die een keer in de tien jaar in een strenge winter de schaatsen onderbinden en een rondje over een dichtgevroren sloot rijden? Denk het niet.

Waar het in de Alphense raadzaal afgelopen weken over ging, is niet de schaatssport of een financiële bijdrage aan een ijshal in een andere gemeente. Waar het over ging, is dat de oppositiepartijen helemaal niets hebben om oppositie tegen te voeren. En dus is die ijsbaan voor anderhalve sporter een ding geworden. Tegen beter weten in.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart gisteren 20:50

Volgend jaar "Zwarte Gondelvaart" ?

De traditionele gondelvaart is dit jaar niet doorgegaan. De belangstelling om deel te nemen was sterk teruggelopen en het pakket eisen dat de gemeente op tafel legde groeide ieder jaar. Feestboten werden verboden en de kosten waren te hoog geworden. Een aantal Alphenaren denkt de oplossing te hebben. 

Advertorial Horeca gisteren 19:09

Beleef Italiƫ in Alphen aan den Rijn

Osteria La Piazza heeft nog maar kort zijn deuren geopend. Het restaurant heeft zich laten inspireren door Italië, waar een Osteria een ontmoetingsplek voor vrienden en familie is. Maar Osteria La Piazza is meer dan dat. Je kan er namelijk ook lunchen, dineren en borrelen. En dat op z’n Italiaans!  

Politiek gisteren 18:03

Theater Castellum gaat volgende zomer op de schop

Theater Castellum is van juni tot en met oktober 2020 gesloten. Er is dan een grote verbouwing van onder meer de entree, kassa, garderobe, trappenhuizen en foyers. Ook wordt de horecakeuken verplaatst.

Politiek gisteren 17:17

Bedrijventerreinen kunnen niet zomaar worden bebouwd

Woningen in plaats van een bedrijventerrein is in theorie een mooie oplossing voor de woningnood. Wethouder Gerard van As wijst echter op de krapte voor vestiging van bedrijven in Alphen aan den Rijn.

Horeca gisteren 16:14

Geen gondelvaart meer, wat dan?

17 september 2019 wordt het eerste jaar zonder gondelvaart, toch is het niet stil in Alphen aan den Rijn. In het dorp zijn er veel andere dingen te doen.