MINERVA IJsbaan

Het lijkt erop dat de Alphense oppositiepartijen over de rug van de schaatsverenigingen wilden scoren. Er is nu eenmaal heel weinig waar de oppositie tegen kan zijn en dus ligt elke mogelijkheid om oppositie te voeren onder een vergrootglas.

De afgelopen weken lag een bedrag van maar liefst 683.000 euro onder dat vergrootglas. Peanuts, vond de oppositie. Voor dat geld is er de komende veertig jaar genoeg ijs voor iedereen, was het argument.

De schaatsverenigingen voelden zich gesteund en trokken een  hele grote broek aan. Er werd een kabaal geschopt alsof er duizenden schaatsliefhebbers zouden worden gedupeerd. Dat is, objectief gezien, niet het geval. De nieuwe ijshal in Leiden biedt 67 procent meer ijs. En dat is zelfs op een 250 meterbaan een vooruitgang.

Kijk, als onze twee grootste voetbalclubs, ARC en Alphense Boys, samen om een leuk kunststofgrasveld met een dak erop zouden komen vragen, dan worden zij honend de raadzaal uitgejaagd. Dan tellen argumenten over duizenden actieve leden, grote toernooien, een enorme achterban en volkssport nummer 1 echt niet mee.
Waarom drie kleine ijsclubs, met een paar honderd leden en zonder verdere achterban, dan wel recht zouden hebben op een stukje stadion is een raadsel.

Volkssport nummer 1 is voetbal, dat wordt volop op elke straathoek en op elk grasveldje gespeeld. Maar, er zijn meer kandidaten voor de top 10. Wat te denken van zwemmen? Iedere Nederlander haalt tenslotte minstens een A-diploma. Hoe zien we dan tafeltennis? Doen we allemaal aan mee op de camping. Ook aan badminton trouwens.

Gaat het kabaal in de raadzaal nu echt over mensen die een keer in de tien jaar in een strenge winter de schaatsen onderbinden en een rondje over een dichtgevroren sloot rijden? Denk het niet.

Waar het in de Alphense raadzaal afgelopen weken over ging, is niet de schaatssport of een financiële bijdrage aan een ijshal in een andere gemeente. Waar het over ging, is dat de oppositiepartijen helemaal niets hebben om oppositie tegen te voeren. En dus is die ijsbaan voor anderhalve sporter een ding geworden. Tegen beter weten in.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:39

Buurt-AED geplaatst in Oude Ambachtenwijk

In de Oude Ambachtenwijk is bij de Huisartsenpraktijk Het Ambacht aan de Mandenvlechter 10B een Automatische Externe Defibrillator (AED) geplaatst.

Advertorial Overige vandaag 11:11

Brugklassers strijden tijdens Alphense finale Read2Me

Op dinsdagavond 10 maart gaan acht voorlezers de strijd met elkaar aan: wie is de beste voorlezer? Wie weet de jury en het publiek het meest te boeien? Wie zorgt er voor dat iedereen, op het moment dat de voorlezer klaar is, denkt: lees alsjeblieft door, ik wil weten hoe het afloopt!

Calamiteiten vandaag 01:33

Dode en gewonden bij steekpartij

Aan het Topaasplantsoen in Alphen aan den Rijn zijn in de nacht van zaterdag op zondag een dode en meerdere gewonden gevallen bij een steekpartij. Het incident gebeurde rond de klok van 00:45 uur.

Gemeente gisteren 13:27

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.