Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Komkommertijd

Bij gebrek aan echte drama’s bezondigen de media zich in deze tijd van het jaar zo af en toe aan opgeklopte rellen en drie keer niks verhalen. Je krant moet tenslotte vol.

Daarom is de afgelopen week Avifauna in de rouw om een dode vogel. Daarom is de baby van Nikolai wereldnieuws. Daarom is een slecht uitgelijnd bovenraam voorpaginanieuws. Daarom is Koos de Orgelman al weken het gesprek van de dag. En vliegen de open dagen, cursussen en veredelde politieberichten je om de oren.

Tuurlijk, er zijn allerlei leuke zomerverhalen. Elke vakantieweek, elk overvol zwembad, elk grappig kind, elke leuke actie; alles komt nu uitgebreid met foto aan bod. Maar uiteindelijk gaat het helemaal nergens over. Wat ik jammer vind, is dat er niet meer wordt gekozen voor mooie achtergrondthema’s waar je de rest van het jaar geen tijd voor hebt of geen plaats voor hebt.

Voordat er iemand roept dat ik ook 'de pers' ben, jawel ik heb het ook weleens gedaan toen ik nog eindredacteur was. Grote vakantiefoto met bijschrift, vult lekker. Gewoon van een mug een olifant maken, dan is er toch nog een hoofdartikel. Gelukkig versla ik tegenwoordig politiek nieuws. Dus hoef ik die olifanten niet zelf te verzinnen, dat doen de splinters in de plaatselijke politiek wel.

Ook op social media vliegen de rellen om helemaal niets je om de oren. Niet gehinderd door enige kennis van zaken en bovendien selectief doof voor feiten en argumenten. Zo worden anderen op het verkeerde been gezet. Lekker hard roeptoeteren en ingaan op sentimenten en onderbuikgevoelens werkt altijd goed. Speciaal in de zomervakantie als iedereen puft van de hitte en/of zich doodverveeld.

Een prachtig voorbeeld is de petitie in de groepen Allemaal Alphenaren en Je bent pas een Alphenaar als… om meer sociale woningen in Alphen aan den Rijn te bouwen. Als dat zo simpel was, dan was dat allang gebeurd. Bovendien wordt al een paar jaar keihard gewerkt om meer sociale woningen voor mensen onder het modale inkomen en om meer woningen voor de groep net rond modaal te bouwen. In de gemeente wordt nu de achterstand van jaren ingelopen. Maar ook Rome en Parijs zijn niet in één dag gebouwd.

Gelukkig begint volgende week het echte leven weer. Allemaal aan het werk. Allemaal naar een cursus. Allemaal naar school. Voor de media: de Alphense Dagen komen eraan. Minder uitgebreid dan vroeger, maar vast wel goed voor een paar flinke hoofdartikelen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.