Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Komkommertijd

Bij gebrek aan echte drama’s bezondigen de media zich in deze tijd van het jaar zo af en toe aan opgeklopte rellen en drie keer niks verhalen. Je krant moet tenslotte vol.

Daarom is de afgelopen week Avifauna in de rouw om een dode vogel. Daarom is de baby van Nikolai wereldnieuws. Daarom is een slecht uitgelijnd bovenraam voorpaginanieuws. Daarom is Koos de Orgelman al weken het gesprek van de dag. En vliegen de open dagen, cursussen en veredelde politieberichten je om de oren.

Tuurlijk, er zijn allerlei leuke zomerverhalen. Elke vakantieweek, elk overvol zwembad, elk grappig kind, elke leuke actie; alles komt nu uitgebreid met foto aan bod. Maar uiteindelijk gaat het helemaal nergens over. Wat ik jammer vind, is dat er niet meer wordt gekozen voor mooie achtergrondthema’s waar je de rest van het jaar geen tijd voor hebt of geen plaats voor hebt.

Voordat er iemand roept dat ik ook 'de pers' ben, jawel ik heb het ook weleens gedaan toen ik nog eindredacteur was. Grote vakantiefoto met bijschrift, vult lekker. Gewoon van een mug een olifant maken, dan is er toch nog een hoofdartikel. Gelukkig versla ik tegenwoordig politiek nieuws. Dus hoef ik die olifanten niet zelf te verzinnen, dat doen de splinters in de plaatselijke politiek wel.

Ook op social media vliegen de rellen om helemaal niets je om de oren. Niet gehinderd door enige kennis van zaken en bovendien selectief doof voor feiten en argumenten. Zo worden anderen op het verkeerde been gezet. Lekker hard roeptoeteren en ingaan op sentimenten en onderbuikgevoelens werkt altijd goed. Speciaal in de zomervakantie als iedereen puft van de hitte en/of zich doodverveeld.

Een prachtig voorbeeld is de petitie in de groepen Allemaal Alphenaren en Je bent pas een Alphenaar als… om meer sociale woningen in Alphen aan den Rijn te bouwen. Als dat zo simpel was, dan was dat allang gebeurd. Bovendien wordt al een paar jaar keihard gewerkt om meer sociale woningen voor mensen onder het modale inkomen en om meer woningen voor de groep net rond modaal te bouwen. In de gemeente wordt nu de achterstand van jaren ingelopen. Maar ook Rome en Parijs zijn niet in één dag gebouwd.

Gelukkig begint volgende week het echte leven weer. Allemaal aan het werk. Allemaal naar een cursus. Allemaal naar school. Voor de media: de Alphense Dagen komen eraan. Minder uitgebreid dan vroeger, maar vast wel goed voor een paar flinke hoofdartikelen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.