Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Komkommertijd

Bij gebrek aan echte drama’s bezondigen de media zich in deze tijd van het jaar zo af en toe aan opgeklopte rellen en drie keer niks verhalen. Je krant moet tenslotte vol.

Daarom is de afgelopen week Avifauna in de rouw om een dode vogel. Daarom is de baby van Nikolai wereldnieuws. Daarom is een slecht uitgelijnd bovenraam voorpaginanieuws. Daarom is Koos de Orgelman al weken het gesprek van de dag. En vliegen de open dagen, cursussen en veredelde politieberichten je om de oren.

Tuurlijk, er zijn allerlei leuke zomerverhalen. Elke vakantieweek, elk overvol zwembad, elk grappig kind, elke leuke actie; alles komt nu uitgebreid met foto aan bod. Maar uiteindelijk gaat het helemaal nergens over. Wat ik jammer vind, is dat er niet meer wordt gekozen voor mooie achtergrondthema’s waar je de rest van het jaar geen tijd voor hebt of geen plaats voor hebt.

Voordat er iemand roept dat ik ook 'de pers' ben, jawel ik heb het ook weleens gedaan toen ik nog eindredacteur was. Grote vakantiefoto met bijschrift, vult lekker. Gewoon van een mug een olifant maken, dan is er toch nog een hoofdartikel. Gelukkig versla ik tegenwoordig politiek nieuws. Dus hoef ik die olifanten niet zelf te verzinnen, dat doen de splinters in de plaatselijke politiek wel.

Ook op social media vliegen de rellen om helemaal niets je om de oren. Niet gehinderd door enige kennis van zaken en bovendien selectief doof voor feiten en argumenten. Zo worden anderen op het verkeerde been gezet. Lekker hard roeptoeteren en ingaan op sentimenten en onderbuikgevoelens werkt altijd goed. Speciaal in de zomervakantie als iedereen puft van de hitte en/of zich doodverveeld.

Een prachtig voorbeeld is de petitie in de groepen Allemaal Alphenaren en Je bent pas een Alphenaar als… om meer sociale woningen in Alphen aan den Rijn te bouwen. Als dat zo simpel was, dan was dat allang gebeurd. Bovendien wordt al een paar jaar keihard gewerkt om meer sociale woningen voor mensen onder het modale inkomen en om meer woningen voor de groep net rond modaal te bouwen. In de gemeente wordt nu de achterstand van jaren ingelopen. Maar ook Rome en Parijs zijn niet in één dag gebouwd.

Gelukkig begint volgende week het echte leven weer. Allemaal aan het werk. Allemaal naar een cursus. Allemaal naar school. Voor de media: de Alphense Dagen komen eraan. Minder uitgebreid dan vroeger, maar vast wel goed voor een paar flinke hoofdartikelen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.