Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Komkommertijd

Bij gebrek aan echte drama’s bezondigen de media zich in deze tijd van het jaar zo af en toe aan opgeklopte rellen en drie keer niks verhalen. Je krant moet tenslotte vol.

Daarom is de afgelopen week Avifauna in de rouw om een dode vogel. Daarom is de baby van Nikolai wereldnieuws. Daarom is een slecht uitgelijnd bovenraam voorpaginanieuws. Daarom is Koos de Orgelman al weken het gesprek van de dag. En vliegen de open dagen, cursussen en veredelde politieberichten je om de oren.

Tuurlijk, er zijn allerlei leuke zomerverhalen. Elke vakantieweek, elk overvol zwembad, elk grappig kind, elke leuke actie; alles komt nu uitgebreid met foto aan bod. Maar uiteindelijk gaat het helemaal nergens over. Wat ik jammer vind, is dat er niet meer wordt gekozen voor mooie achtergrondthema’s waar je de rest van het jaar geen tijd voor hebt of geen plaats voor hebt.

Voordat er iemand roept dat ik ook 'de pers' ben, jawel ik heb het ook weleens gedaan toen ik nog eindredacteur was. Grote vakantiefoto met bijschrift, vult lekker. Gewoon van een mug een olifant maken, dan is er toch nog een hoofdartikel. Gelukkig versla ik tegenwoordig politiek nieuws. Dus hoef ik die olifanten niet zelf te verzinnen, dat doen de splinters in de plaatselijke politiek wel.

Ook op social media vliegen de rellen om helemaal niets je om de oren. Niet gehinderd door enige kennis van zaken en bovendien selectief doof voor feiten en argumenten. Zo worden anderen op het verkeerde been gezet. Lekker hard roeptoeteren en ingaan op sentimenten en onderbuikgevoelens werkt altijd goed. Speciaal in de zomervakantie als iedereen puft van de hitte en/of zich doodverveeld.

Een prachtig voorbeeld is de petitie in de groepen Allemaal Alphenaren en Je bent pas een Alphenaar als… om meer sociale woningen in Alphen aan den Rijn te bouwen. Als dat zo simpel was, dan was dat allang gebeurd. Bovendien wordt al een paar jaar keihard gewerkt om meer sociale woningen voor mensen onder het modale inkomen en om meer woningen voor de groep net rond modaal te bouwen. In de gemeente wordt nu de achterstand van jaren ingelopen. Maar ook Rome en Parijs zijn niet in één dag gebouwd.

Gelukkig begint volgende week het echte leven weer. Allemaal aan het werk. Allemaal naar een cursus. Allemaal naar school. Voor de media: de Alphense Dagen komen eraan. Minder uitgebreid dan vroeger, maar vast wel goed voor een paar flinke hoofdartikelen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:50

In deze situaties mag je tijdens de avondklok wel op straat zijn

Als de Tweede Kamer instemt met het invoeren van de avondklok, betekent dit dat iedereen tussen 20:30 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends niet op straat mag zijn. Er gelden echter uitzonderingen. In welke situaties een uitzondering geldt, lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 15:11

Maggie zorgt voor fun in your kitchen!

Maggie Blue heeft het roer een beetje omgegooid. Nu het lijkt alsof de lockdown en sluiting van de horeca nog een tijdje zal duren, vond Maggie het tijd voor verandering. 

Coronavirus in Alphen vandaag 13:59

Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.

Onderwijs vandaag 13:18

Wellantcollege, Citaverde en Helicon gaan verder als Yuverta

De drie scholen, Wellantcollege, Citaverde en Helicon, gaan met ingang van schooljaar 2021-2022 samen verder als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie voor vmbo en mbo. Dit doen zij onder de naam Yuverta. Dit geldt ook voor het Wellantcollege in Alphen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 12:26

Borden bij containerplaatsen waarschuwen voor boete bij afvaldumping

Het komt regelmatig voor dat er (grof) afval wordt aangetroffen naast de ondergrondse containers die verspreid door de gemeente staan. De gemeente plaatst daarom nu als pilot op dertig verschillende locaties waar het vaak mis gaat, een waarschuwingsbord.