Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Komkommertijd

Bij gebrek aan echte drama’s bezondigen de media zich in deze tijd van het jaar zo af en toe aan opgeklopte rellen en drie keer niks verhalen. Je krant moet tenslotte vol.

Daarom is de afgelopen week Avifauna in de rouw om een dode vogel. Daarom is de baby van Nikolai wereldnieuws. Daarom is een slecht uitgelijnd bovenraam voorpaginanieuws. Daarom is Koos de Orgelman al weken het gesprek van de dag. En vliegen de open dagen, cursussen en veredelde politieberichten je om de oren.

Tuurlijk, er zijn allerlei leuke zomerverhalen. Elke vakantieweek, elk overvol zwembad, elk grappig kind, elke leuke actie; alles komt nu uitgebreid met foto aan bod. Maar uiteindelijk gaat het helemaal nergens over. Wat ik jammer vind, is dat er niet meer wordt gekozen voor mooie achtergrondthema’s waar je de rest van het jaar geen tijd voor hebt of geen plaats voor hebt.

Voordat er iemand roept dat ik ook 'de pers' ben, jawel ik heb het ook weleens gedaan toen ik nog eindredacteur was. Grote vakantiefoto met bijschrift, vult lekker. Gewoon van een mug een olifant maken, dan is er toch nog een hoofdartikel. Gelukkig versla ik tegenwoordig politiek nieuws. Dus hoef ik die olifanten niet zelf te verzinnen, dat doen de splinters in de plaatselijke politiek wel.

Ook op social media vliegen de rellen om helemaal niets je om de oren. Niet gehinderd door enige kennis van zaken en bovendien selectief doof voor feiten en argumenten. Zo worden anderen op het verkeerde been gezet. Lekker hard roeptoeteren en ingaan op sentimenten en onderbuikgevoelens werkt altijd goed. Speciaal in de zomervakantie als iedereen puft van de hitte en/of zich doodverveeld.

Een prachtig voorbeeld is de petitie in de groepen Allemaal Alphenaren en Je bent pas een Alphenaar als… om meer sociale woningen in Alphen aan den Rijn te bouwen. Als dat zo simpel was, dan was dat allang gebeurd. Bovendien wordt al een paar jaar keihard gewerkt om meer sociale woningen voor mensen onder het modale inkomen en om meer woningen voor de groep net rond modaal te bouwen. In de gemeente wordt nu de achterstand van jaren ingelopen. Maar ook Rome en Parijs zijn niet in één dag gebouwd.

Gelukkig begint volgende week het echte leven weer. Allemaal aan het werk. Allemaal naar een cursus. Allemaal naar school. Voor de media: de Alphense Dagen komen eraan. Minder uitgebreid dan vroeger, maar vast wel goed voor een paar flinke hoofdartikelen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:29

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Overige vandaag 12:28

Windsurfvereniging WSV verboden voor honden

De Alphense Hondenbezitter waarschuwt voor het verboden gebied voor honden bij Zegersloot. Het gaat om het strandje bij de windsurfvereniging WSV Zegerplas. 

Coronavirus in Alphen vandaag 11:02

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Weer in Alphen vandaag 09:10

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Advertorial Horeca gisteren 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek gisteren 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.