Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Lichten uit

Als we nu toch met z’n allen binnen moeten blijven, kunnen dan de straatlantaarns ook uit en de lichten in tunnels en zo? Dat is goedkoper en beter voor de dieren die in de stad leven.

Het is trouwens minder donker als alle lichten uit zijn. Kunnen we vast wennen voor later als we geen keus meer hebben, omdat er gewoon geen geld meer voor is en de energie toch echt opraakt en we dan echt duurzaam gaan leven.

Want echt duurzaam leven komt eraan. Misschien niet dit jaar. Misschien eerst een beetje. Maar komen doet het. Is het niet omdat de kolen en de olie en het gas opraken, dan is het wel omdat we niet genoeg land hebben om genoeg windmolens en zonnepanelen op te zetten voor de energie die wij met z’n allen gebruiken.

Windmolens en zonnepanelen zijn op zichzelf dan ook geen duurzame oplossing. Wel een voorlopig doekje voor het bloeden en wellicht ook best goed voor een enkel huishouden.
We zijn hier alleen niet met een boerenbedrijf in the middle of nowhere met een kleine windmolen van 15 meter hoog en een koeienschuur met een zonnedak. Wij wonen in Nederland hutje mutje op elkaars lip. Ook in Alphen-Stad.
Enne, netwerkbeheerder Liander kan toch niks met al die energie die wij in de polder zelf opwekken.

Daarom zullen we naar een andere oplossing moeten.
Veilige kernenergie bijvoorbeeld, die we misschien niet willen omdat dat toch wel link is. Watercentrales, die we misschien ook niet willen omdat we dan helemaal geen vissen meer over houden in de rivieren.

Of we gaan voor het echie…
Als we nou die avondklok permanent zo houden, dan hoeven er geen lichten te branden langs alle straten en kunnen in de winkels ’s avonds ook de lampen uit.
Als we onszelf aanwennen om de boel thuis op te ruimen, hoeven we geen lamp aan te doen als we ’s nachts naar de wc gaan. En als we met de kippen op stok gaan, hebben we niet eens lampen nodig.

Als we nou eens terug gaan naar het echte handwerk. Bijvoorbeeld beslag maken met een garde in plaats van met de mixer, dat soort dingen.
En niet meer elke dag uitgebreid douchen. Is nergens goed voor. Je krijgt er alleen maar een slechte huid van en je haar wordt baggervet.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!