Michou Studio Salt n Pepper

MINERVA Lockdown

Het C-woord slaat weer lustig toe. De besmettingshaarden blijken vooral bij de kinderopvang en de scholen te zitten. En dus gaan nu winkels, culturele instellingen en horeca om 17.00 uur dicht, een kleine lockdown. Logisch toch?

Ik denk dat ik maar tot ergens in maart in een echte lockdown ga. Niet dat dat zoveel verschilt van de situatie op dit moment, maar toch. Ik maak het gewoon officieel. En nee, dat wordt niet achter de geraniums hangen. Er moet hard worden gewerkt, gewoon op de bank met mijn neus in de boeken en achter mijn bureau op de laptop.

Tijdens de Hugo & Mark Show van vorige week is gemeld dat we geen avondklok krijgen, maar dat er ook helemaal niets open is om naar toe te gaan na 17.00 uur. Behalve de supermarkt, daar mag je tot 20.00 uur rustig shoppen.

Maar wel met anderhalve meter afstand. Ik zag de strepen op de vloer bij de kassa’s vorige week alweer verschijnen, de spatschermen hangen weer en ook de mondkapjes zitten weer voor ieders neus en mond.
De inmiddels stoffige coronamaatregelen, om even onze burgemeester Spies te citeren, worden weer een beetje opgefrist.

Wat mij zo erg opviel, is dat iedereen ineens een soort van normaal beleefd werd van die anderhalve meter, handen wassen en in je elleboog niezen. Bij de lift een paar stappen achteruit om iemand in of uit te laten stappen. Niet dringen in de rij. Anderen de ruimte geven, in de supermarkt dus en gewoon op straat. Het mooiste vind ik zelf dat de drie luchtzoenen geruisloos zijn afgeschaft.

De komende maanden kunnen we weer veel oefenen op wat eigenlijk elementaire beleefdheid is, hoe we veel duurzamer kunnen leven en hoe we onszelf kunnen vermaken.

Ik ga lekker aan het werk. Uitzoeken, onderzoeken en schrijven. Over het Romeinse verleden van onze gemeente met die veertien kilometer aan Limes. Dat is een beste kluif aan werk. Dus een lockdown-achtige winter? Ik ben er klaar voor.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.