Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Lokale politiek

Ik was even aan het scrollen door de facebookberichten van Alphens.nl om te kijken of er nog iets interessants aan de hand is in Alphen aan den Rijn. Het is dan aardig om te zien dat winkeldieven, bloeiende bermen en het afval naast de container de meeste reacties en lezers scoren. O ja, en de bouw van een paar landhuizen.

Wil je als lokale politieke partij de politiek dichter bij ‘de mensen’ brengen en meteen even een paar kiezers scoren, dan is het lokaal een aanrader om ook eens door onze lokale online nieuwssite te scrollen. Dan heb je meteen een paar toppers voor je verkiezingsprogramma.
De onderwerpen veiligheid, openbare ruimte, afvalbeleid en wonen scoren het hoogste. Dat is vandaag de conclusie uit dat scrollen.

Veiligheid is heel belangrijk. Al lijkt dat onderwerp veel belangrijker dan het is, omdat het ook negatief wordt gezien. Enerzijds wil iedereen dat er op elke straathoek een politieagent of een boa rondloopt, anderzijds moet er natuurlijk geen parkeerbon op de mat vallen.

Interessant zijn de reacties op het maaibeleid van de gemeente. Aan de ene kant zijn er veel voorstanders van bloeiende bermen. Speciaal omdat de bijen en andere bestuivende insecten heel belangrijk zijn voor al het leven. Aan de andere kant zijn er tegenstanders die ‘niks’ zien en dus te hard rijden of gewoon onzeker zijn achter het stuur van een auto. Natuurlijk zijn er ook beroepsmopperpotten die het allemaal maar onkruid vinden, hun tuin volgooien met steen en daarmee bijdragen aan de overstromingen in hun eigen straat.

Afvalbeleid is een van mijn eigen stokpaardjes. Ik wil me ook nogal eens schuldig maken aan het fotograferen van wat anderen bij de ondergrondse containers neerzetten. Tot een complete inboedel aan toe. Iedereen ergert zich trouwens aan troep op straat. De crux is echter wel dat de inwoners die janboel helemaal zelf veroorzaken.

Wonen begint een beetje een farce te worden onder aanvoering van de SP die sowieso overal alleen maar problemen signaleert. Er moet volgens hen vrijwel uitsluitend sociale huur worden gebouwd. Elke andere inwoner, en dat is ruim 70 procent, heeft kennelijk geen recht op een woning.

PS En natuurlijk scoort de diefstal van de fiets van een plaatselijk bekende huisarts het hoogste van allemaal…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!