Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA NIMBY

Not In My Back Yard. Donderdagavond in de raadsvergadering van Alphen aan den Rijn bleek weer eens waarom van politici veel meer wordt verwacht dan van de gemiddelde inwoner.

Een gewone inwoner is bezorgd over een boom voor haar deur; een politicus is bezorgd over alle bomen in een gemeente. Een gewone inwoner wil geen weg voor zijn huis; een politicus zorgt dat er genoeg wegen zijn. Een gewone inwoner ziet in een verwaarloosd grasveldje een park; een politicus ziet op dat veldje zeven woningen.

Keuzes. Keuzes. Keuzes.
Als je gekozen bent door een aantal inwoners van een gemeente om op het pluche plaats te nemen, dan vertegenwoordig je alle inwoners. Dat betekent dat jouw keuzes altijd gaan over het belang van iedereen. En dat is om de dooie dood niet gemakkelijk.
Bovendien doe je het nooit goed. Want er zijn altijd mensen die hun uitzicht kwijtraken. Of er zijn mensen die last hebben van de schaduw van de nieuwbouw. Er zijn mensen die bang zijn dat er kinderen worden doodgereden door al die auto’s die erbij komen in hun buurtje.
Wat al die mensen gemeen hebben is dat het vreselijk is als er iets in hun eigen omgeving veranderd, maar dat het aan de andere kant van het dorp geen punt is. Not In My Back Yard.

Soms komen besluiten ook voor de dames en heren politici erg dichtbij.  Dat werd donderdag treffend verwoord door de fractievoorzitter van Nieuw Elan, André de Jeu.
Hij woont enige tientallen meters van de Swaenswijkbrug vandaan. Daar waar een braakliggend stukje land voor de omwonenden een plek is om te chillen, om op een bankje een praatje te maken en voor de plaatselijke pub om een feest te geven. En dat alles met zicht op de rivier, de bootjes en voorbijgangers.
De postzegellocatie is goed voor zeven woningen en we hebben in deze stad heel veel woningen te weinig, dus elke kans moet worden benut.

Privé ben ik tegen, zei De Jeu.
Maar tegen stemmen is NIMBY en daar heeft De Jeu een gloeiende hekel aan. En dus stemde hij voor de woningbouw. In het belang van ons allemaal. Als rechtgeaard politicus.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!